Βίντεο : Η στιγμή που πύραυλος εξαϋλώνει γυναίκα, στέλεχος του Κουρδικού ΡΚΚ, στο βόρειο Ιράκ


Βίντεο : Η στιγμή που πύραυλος εξαϋλώνει  γυναίκα, στέλεχος του Κουρδικού ΡΚΚ, στο βόρειο Ιράκ
Βίντεο με την εξουδετέρωση υψηλόβαθμου στελέχους του ΡΚΚ την ώρα που βρισκόταν στο βόρειο Ιράκ έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).

Σύμφων με την ΜΙΤ η Rojda Bilen, η οποία θεωρείται ως η γενική συντονίστρια των νέων γυναικών του ΡΚΚ, εντοπίστηκε να επιβαίνει σε ένα λευκού χρώματος φορτηγάκι στην περιοχή Sulaymaniyah.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα κατεγράφη το χτύπημα από drone με τον πύραυλο «να εξουδετερώνει την Bilen που είχε κωδικό όνομα Biseng Brusk», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΜΙΤ.
Υπενθυμίζεται πως ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τρομοκράτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη 20/3,το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «εξουδετερώθηκαν» έξι μέλη του PKK. Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υποδηλώσουν ότι «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Ακολούθως το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ, καταστρέφοντας 27 στόχους. 
Οι αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν στις περιοχές Μετίνα, Ζαπ, Χακούρκ, Γκάρα και Καντίλ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το PKK – το οποίο χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση – διεξάγει εδώ και τρεις δεκαετίες ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη