Αθωώθηκε ο Καρκάς για τον βιασμό του ταξιτζή


Αθωώθηκε ο Καρκάς για τον βιασμό του ταξιτζή
Αθώος και στο Εφετείο και μάλιστα παμψηφεί είναι ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, ο οποίος κατηγορήθηκε πως τον Νοέμβριο του 2018 βίασε έναν 23χρονο τότε, οδηγό ταξί. Ο Γιώργος Καρκάς είχε αθωωθεί πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού παρ’ όλ’ αυτά είχε προφυλακιστεί για 16 μήνες.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2018 είχε μπει σε ταξί με προορισμό το σπίτι ενός φίλου του. Αποκοιμήθηκε μέσα το ταξί και ξύπνησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με τον οδηγό ταξί να τον κατηγορεί πως κάτι του έριξε στον καφέ και στη συνέχεια τον βίασε.

Οι Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τότε ξεκίνησε ο "Γολγοθάς" του. Ο Γιώργος Καρκάς δήλωνε αθώος από την πρώτη στιγμή.


"Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Γιώργος Καρκάς δικαιώθηκε πανηγυρικά. Αθωώθηκε ομόφωνα και με τη θετική εισήγηση της κυρίας Εισαγγελέως της έδρας. Αθωώθηκε παμψηφεί. Χρειάστηκε όμως να σπιλωθεί το όνομά του, να μείνει κρατούμενος στις φυλακές για περίπου 1,5 χρόνο. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε απίστευτες σωματικές, κοινωνικές και οικονομικές θυσίες. Και αυτός και η οικογένειά του. Θέλει πολύ μεγάλο κουράγιο για να μαζέψει τα σπασμένα κομμάτια της ζωής όποιος καταφέρνει μετά από τόση ταλαιπωρία να ξανασταθεί όρθιος" είπε στην κάμερα της εκπομπής "Αλήθειες με τη Ζήνα" ο δικηγόρος του ηθοποιού, Βασίλης Ταουξής.

Σε δήλωσή του στην ίδια εκπομπή, ο Γιώργος Καρκάς ανέφερε μεταξύ άλλων: "Μετά από έξι χρόνια ταλαιπωρίας, απογοήτευσης. Στερήθηκα την ελευθερία μου για 16 ολόκληρους μήνες από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Μάρτιο του 2020 όπου αθωώθηκα αρχικά πρωτόδικα και μια έφεση από μια εισαγγελέα και κάπως έτσι και με τις αναβολές φτάσαμε σήμερα, για κάτι που ξεκίνησε το 2018, να δούμε και την τελική ομόφωνη και τελεσίδικη απόφαση της αθώωσης μου.

Νιώθω μεγάλη χαρά αλλά επειδή δεν μπορώ να χαρώ απόλυτα. Ο λόγος είναι γιατί φτάσαμε σε ένα συμπέρασμα το οποίο έτσι κι αλλιώς από την αρχή ήταν έτσι. Νιώθω μια λύτρωση, μια χαρά, μια συγκίνηση. Έκλαιγα με τους γονείς μου. Τα σκοτάδια όσο βαθιά κι αν είναι έρχεται μια μέρα που καταλήγουν στο φως".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη