Ένοχοι για σειρά κακουργημάτων οι Κουτσολιούτσοι


Folli Follie: Ένοχα για σειρά κακουργημάτων τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και δύο συνεργάτες τους

Αυλαία πέφτει ένα χρόνο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη για το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie. 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση από τον περασμένο Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του επί της ενοχής των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με αυτή, αθώοι κρίθηκαν και οι 11 κατηγορούμενοι από το αδίκημα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στην συνέχεια το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Αικ. Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Τζ. Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, για συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία, άμεση συνεργεία στην απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης κρίθηκαν αθώοι από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της.
Το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Folli Follie αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους πέντε κατηγορουμένους που έκρινε ενόχους.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στους Δ. Κουτσολιούτσο, Τζ. Κουτσολιούτσο, Καίτη Κουτσολιούτσου και τους δυο συνεργάτες τους, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι νωρίτερα για σειρά κακουργηματικών πράξεων. 
Επιπλέον στον Τζ. Κουτσολιούτσο εκτός του ελαφρυντικού του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε ακόμη και το ελαφρυντικό της άρσης των συνεπειών των πράξεων του. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη