Χήρα δημιούργησε σελίδα γνωριμιών για χήρους και χήρες


Χήρα, δημιούργησε online εφαρμογή γνωριμιών για χήρους και χήρες

Μια γυναίκα από τη Βρετανία δημιούργησε μια εφαρμογή γνωριμιών για χήρες και χήρους που αναζητούν ξανά την αγάπη. 
Η ιδρυτής Nicky Wake, η οποία ήταν 49 ετών όταν πέθανε ο σύζυγός της από Covid-19, είπε ότι οι νέοι χρήστες πρέπει να παράσχουν ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου του συζύγου τους ή έναν σύνδεσμο που θα οδηγεί σε σχετική σελίδα στο Facebook, ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν το προφίλ τους στην εφαρμογή.

H ίδια σε δηλώσεις της είπε ότι σκέφτηκε να φτιάξει την εφαρμογή, αφού απογοητεύτηκε από τα σύγχρονα ραντεβού. Μάλιστα, τα συνέκρινε με την «άγρια δύση».

Για την ακρίβεια είπε: 
«Τα σημερινά ραντεβού μοιάζουν με την άγρια δύση και ως χήρα ήμουν εξαιρετικά ευάλωτη και κάπως διαλυμένη, κάτι που είναι δύσκολο να εξηγηθεί σε έναν άνθρωπο που ψάχνει απλώς να περάσει καλά» και συνέχισε εξηγώντας πώς γνωρίστηκε με τον αποθανόντα σύζυγό της και τι συμβαίνει τώρα.

«Με τον Andy (τον εκλιπόντα) γνωριστήκαμε online, αλλά ο μοντέρνος τρόπος γνωριμιών μέσω διαδικτύου είναι πάρα πολύ διαφορετικός». Η 51χρονη, σήμερα, γυναίκα στη συνέχεια των δηλώσεών της στο SWNS, μίλησε για τις online εμπειρίες της με το άλλο φύλο, οι οποίες περιλαμβάνουν την αποστολή γυμνών φωτογραφιών και την απόκρυψη σχέσεων και γάμων.

«Ψάχνω πάντα πολύ καλά το άτομο με το οποίο πρόκειται να βγω ραντεβού. Προσπαθώ να έχω όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία για αυτούς. Αλλά στη συνέχεια γίνεται το κλασικό: σου στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους ή σου έχουν αποκρύψει πολύ σημαντικά στοιχεία για τη ζωή τους».


Εξηγώντας την ιδέα πίσω από το Chapter 2, όπως ονομάζεται η εφαρμογή της, είπε: 
«Όταν συναντιέμαι με άλλους ανθρώπους που έχουν χάσει τους συντρόφους τους η συζήτηση φτάνει συχνά στο αν έχουμε ξεκινήσει ξανά να βγαίνουμε. 
Σε αυτές τις συναντήσεις γίνονται αρκετά συχνά γνωριμίες και από εκεί μου ήρθε η ιδέα. 
Στην κοινωνία των ανθρώπων που οι σύντροφοί τους έφυγαν από τη ζωή, το Chapter 2 είναι η επόμενη σχέση τους».

Περιγράφοντας τη ζωή της και τον σκοπό πίσω από το Chapter 2, εξήγησε πως στοχεύει στο να μοιράσει λίγη χαρά, καταφέρνοντας έτσι να δώσει νόημα στη θλίψη της.

«Με τον Andy ζούσαμε μια ειδυλλιακή ζωή, μέχρι που το 2017 έπαθε δύο εμφράγματα. Μετά το δεύτερο χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κέντρο αποθεραπείας για τρία χρόνια. Δεν γνώριζε που βρισκόταν, ποια ήμουν και δεν θυμόταν τη ζωή μας. 
Δεν ήταν ο άνθρωπος που είχα παντρευτεί. Δεν μπορούσε να περπατήσει και δεν καταλάβαινε σχεδόν τίποτα. Ο Covid-19 τον πήρε το 2020. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να προσπαθήσω να χτίσω ξανά τη ζωή μου. 
Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα όταν είσαι χήρα είναι να δοκιμάσεις να πεις στους άλλους πως σκέφτεσαι να αρχίσεις ξανά να βγαίνεις ραντεβού. 
Το να εξηγήσεις αυτή σου την ανάγκη μπορεί να προκαλέσει ιδιαιτέρως ενοχλητικές αντιδράσεις. Νομίζω πως αν καταφέρω να βοηθήσω ορισμένους ανθρώπους να βρουν χαρά, θα με βοηθήσει και εμένα να βρω νόημα μέσα στη θλίψη μου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη