Χαλκιδική : Πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση στο Πευκοχώρι


Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ιδιώτη, που είχε παπαγάλους για εμπορικό σκοπό στη Χαλκιδική.

Όλα ξεκίνησαν μετά από μία σχετική καταγγελία στην αστυνομία στο Πευκοχώρι. Σύμφωνα με την καταγγελία ένας ιδιώτης είχε κοντά στην παραλία έναν χώρο περιφραγμένο, όπου βρίσκονταν δύο παπαγάλοι Makaw.

Σταματούσαν οι περαστικοί τους έβαζε στον ώμο τους, έβγαζαν μία φωτογραφία και την χρέωνε 10 ευρώ. Από φιλοζωικό σωματείο ειδοποιήθηκαν τα μέλη της ομάδας “Προστασίας και διάσωσης άγριων ζώων” . Ο Στέλιος Γερονυμάκης με την Ελευθερία Βεκίλογλου της Animal Rescue and Defence Squad σε μια συντονισμένη επιχείρηση μαζί με την αστυνομία και το δασαρχείο απομάκρυναν τους παπαγάλους.

Επιπλέον βεβαιώθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη. Το σοκαριστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση είναι ότι τους είχε κόψει μέχρι και τα φτερά για να μην πετούν.

Η ανακοίνωση από την Animal Rescue and Defence Squad
Εχθές συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία Τμήμα Κασσανδρειας, το Δασαρχείο Χαλκιδικής, τον Δήμο Κασσάνδρας.

Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw, τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου.

Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000€

Ας ελπίσουμε να βοηθήσουμε έτσι να υπάρξει μείωση του φαινομένου της χρήσης των ζώων για κερδοσκοπία."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη