Ο Μητσοτάκης έδιωξε τον τραμπούκο υπουργό που χτύπησε υπάλληλο αεροδρομίου


Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο του σοβαρού επεισοδίου σε βάρος υπαλλήλου αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων ο κ. Αυγενάκης ταξίδευε για Κρήτη, αλλά μπέρδεψε τις πύλες επιβίβασης, με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί εγκαίρως στη σωστή και να κλείσει η πτήση.

Όπως αναφέρουν, είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς εκείνος να εμφανιστεί. 

Μετά από αρκετή καθυστέρηση, ο κ. Αυγενάκης εμφανίστηκε στη σωστή πύλη και τότε άρχισε να φωνάζει στον υπάλληλο. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, η κατάσταση ξέφυγε, καθώς ο κ. Αυγενάκης χτύπησε με την άκρη του κινητού του τηλεφώνου στο κεφάλι μέλος του προσωπικού, το οποίο έπεσε λιπόθυμο, στον γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων.

Οι υπόλοιποι υπάλληλοι που ήταν παρόντες ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας. Μάλιστα η Ομοσπονδία επικαλείται μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Αυγενάκης συνέχισε την ίδια προκλητική συμπεριφορά και μπροστά στους αστυνομικούς, ενώ φέρεται να απείλησε έναν από τους δόκιμους με δυσμενή μετάθεση. 
Μάλιστα όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν, φέρεται να τους φώναξε ότι έχει ασυλία και δεν μπορούν να τον ακουμπάνε.


H Oμοσπονδία καλεί τον κ. Αυγενάκη, να βρει το πολιτικό θάρρος και το σθένος να επιβεβαιώσει ο ίδιος το περιστατικό, αναλαμβάνοντας την πλήρη πολιτική και ποινική ευθύνη της πράξης του.

Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Σεβαστή χαρακτηρίζει την απόφαση ο πρώην υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του στη Βουλή. 
«Ήμουν και είμαι βουλευτής Ηρακλείου» αναφέρει σε ανάρτησή του.

Ποινής μομφής από τον Τασούλα
Όπως έγινε γνωστό στον κ. Αυγενάκη θα επιβληθεί ποινή και από τη Βουλή για ανάρμοστη συμπεριφορά. «Είμαι υποχρεωμένος να επιβάλω ποινή μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις κοινοβουλίου για 15 ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι σφοδρές αντιδράσεις και οι εξηγήσεις σε Καλαφάτη
Το επεισόδιο προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις και σφοδρές αντιδράσεις, τις οποίες η δημόσια συγγνώμη του πρώην υπουργού μάλλον φούντωσε παρά έκαμψε. Και τούτο γιατί συνοδεύτηκε από «επίθεση» προς τα μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγόρησε για υπερβολές και ανακρίβειες.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας νωρίτερα το περιστατικό είχε επισημάνει: «Λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευτέρη Αυγενάκη και του ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του. 
Εξηγήσεις ζήτησε από τον πρώην υπουργό και ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι. 
Η συνάντηση ήταν σύντομη και ο κ. Αυγενάκης αποχώρησε κατά πληροφορίες εκνευρισμένος και χωρίς να κάνει την όποια δήλωση.

Η μισή συγγνώμη για την… «ένταση και αναστάτωση»
Σημειώνεται ότι ο ίδιος παρά το βίντεο υποστηρίζει ότι δεν χειροδίκησε και κάνει λόγο για ένα «περιστατικό έντασης» και «αναστάτωση». Εγκαλεί μάλιστα τα μέσα για υπερβολές και ανακρίβειες.








ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη