Χαλκιδική : Εικόνες ντροπής σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό


Εργολάβος που ανέλαβε μεγάλο έργο υποδομής, διέκοψε τις εργασίες εν μέσω τουριστικής περιόδου, καθώς δηλώνει πως δεν έλαβε χρήματα που του οφείλονται.

Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι και επισκέπτες της Ολυμπιάδας στην Χαλκιδική, καθώς ο δημοφιλής αυτός τουριστικός προορισμός, παραμένει έρμαιο των διαθέσεων και των παιχνιδιών, που παίζονται μεταξύ του εργολάβου που ανέλαβε την ανάπλαση της κεντρικής οδού και των "αρμόδιων" υπηρεσιών του δήμου Αριστοτέλη.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν εδώ και 10 μήνες και αφορούν την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου μήκους τετρακοσίων περίπου μέτρων, που διασχίζει την Ολυμπιάδα και προχωρούσαν με αριθμούς χελώνας όλων των χειμώνα, παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, έχουν σταματήσει πριν την οριστική ολοκλήρωσή τους, καθώς ο εργολάβος διατείνεται πως δεν έχει πληρωθεί.

Το πρόβλημα βέβαια είχε επισήμανθεί από πολύ νωρίς (όπως θα διαβάσετε εδώ), όμως μάλλον κανείς "αρμόδιος" δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Έτσι λοιπόν και ενώ έχουμε μπει στον Ιούλιο, κάτοικοι και επισκέπτες βιώνουν έναν καθημερινό Γολγοθά, καθώς ο κεντρικός δρόμος παραμένει αδιάβατος, με τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να κάνουν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα πέριξ των έργων, να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μία τραγελαφική κατάσταση που δεν δείχνει να έχει τέλος.

Η όχληση είναι συνεχής και καθημερινή, καθώς σημειώνονται συνεχώς διαπληκτισμοί από ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να διασχίσουν την Ολυμπιάδα, ενώ ο θόρυβος από τα μηχανήματα, τα βαριά οχήματα και τα ΙΧ, η σκόνη που δημιουργείται, σε συνδυασμό με το κυκλοφοριακό αλαλούμ, κάνουν τις διακοπές όσων επέλεξαν να επισκεφτούν το χωριό, ανυπόφορες.

Ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, η κατάσταση επιδεινώνεται και γίνεται τραγική, καθώς οι πολυάρρυθμοι επισκέπτες προσπαθούν να βρουν τρόπο να φτάσουν στις παραλίες ή να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, δημιουργώντας μία ανυπόφορη και επικίνδυνη κατάσταση, πού δυσφημίζει ανεπανόρθωτα τον δημοφιλή αυτό τόπο διακοπών.

Η τοπική κοινότητα, προσπαθεί φιλότιμα και με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει να επιβάλει μία στοιχειώδη τάξη, η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση καθώς τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αριστοτέλη δείχνουν να βρίσκονται σε πρόωρες και συνεχείς διακοπές.

Η ίδια περίπου κατάσταση φαίνεται να επικρατεί και στην κεντρική πλατεία του χωριού η οποία εδώ και 14 μήνες βρίσκεται σε διαδικασία ανάπλασης, χωρίς όμως ακόμη τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί οριστικά, επιδεινώνοντας έτσι τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο χωριό.

Εδώ μάλιστα τίθεται και θέμα δημόσιας ασφάλειας, καθώς ήδη δύο άτομα έχουν τραυματιστεί, με μία γυναίκα μάλιστα να έχει υποστεί και κατάγματα, λόγω κακοτεχνίας που υπάρχει σε ανισόπεδα σημεία της πλατείας, από σφάλμα στην μελέτη, όπως αρχικά φαίνεται.

Η τελική εντύπωση που παραμένει στους επισκέπτες είναι κάκιστη και δύσκολα θα τους κάνει να ξαναεπισκεφτούν την Ολυμπιάδα, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν πλέον συνηθίσει να ζουν με μόνιμες συνθήκες ανυπόφορης ταλαιπωρίας, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα κάποια πιθανότητα βελτίωσης, εν μέσω μάλιστα της πολυαναμενόμενης τουριστικής περιόδου, που δείχνει πλέον καταστροφική.





















































ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη