Απεργία απλήρωτων εργαζομένων σε ξενοδοχείο


Με επιτυχία πραγματοποιείται σήμερα από το πρωί η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Sunshine».  της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με το τοπικό Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, «οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και την εφαρμογή των όρων της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, «εργαζόμενοι από κάθε μεριά της Ελλάδας εργάζονται στο ξενοδοχείο αυτό από τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, χωρίς να έχουν λάβει ένα ευρώ και χωρίς να έχουν χρήματα για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. 
Κοιμούνται σε απαράδεκτα καταλύματα και τρώνε στην κυριολεξία …ό,τι να 'ναι. Εργάζονται εντατικά με απαράδεκτους εργασίας και αμοιβής, με προφορικές συμφωνίες που ακόμη κι αυτές δεν ισχύουν».

Την ίδια ώρα, σημειώνει το Σωματείο, «ξενοδόχοι και τουριστικοί παράγοντες διερωτώνται γιατί φεύγουν οι εργαζόμενοι από τον Τουρισμό και γιατί υπάρχουν 80 χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας».

«Το Συνδικάτο, το επιχειρησιακό σωματείο και το Εργατικό Κέντρο στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζουν τον αγώνα τους, ο οποίος θα κλιμακωθεί με μεγαλύτερης διάρκειας αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αν η εργοδοσία δεν συμμορφωθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη