Μέλη συνδέσμων της ΑΕΚ, έστησαν εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών


Μέλη συνδέσμων της ΑΕΚ, έστησαν εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών
Ακόμα και εταιρία… "βιτρίνα" στη Μύκονο, είχαν δημιουργήσει οι χούλιγκαν-διακινητές, που συνελήφθησαν την Πέμπτη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, θέλοντας να "καμουφλάρουν" τις παράνομες δραστηριότητες τους. Οι οργανωμένοι οπαδοί, μέλη συνδέσμων της ΑΕΚ, διοχέτευαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης σε "πελάτες" τους κατά τη διάρκεια αγώνων, πραγματοποιώντας τα αλισβερίσια μέσα στα γήπεδα.

Τη δράση και τους "πρωταγωνιστές" του κυκλώματος, αποκάλυψαν οι συνομιλίες των διακινητών, στη δημοφιλή εφαρμογή κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, Sky ECC. 
Μετά από πολύμηνες έρευνες, τα στελέχη της EUROPOL, κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τις επικοινωνίες, προχωρώντας σε ένα ακόμα "χτύπημα" στις "σκοτεινές" διαδικτυακές εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα μεγάλα εγκληματικά δίκτυα. 
Τα στοιχεία, διαβιβάστηκαν στις ελληνικές αρχές, που έφτασαν με αυτό τον τρόπο στα ίχνη των χούλιγκαν-διακινητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με ευρήματα της EUROPOL από την ίδια εφαρμογή, είχε συλληφθεί λίγες ημέρες πριν, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που διευκόλυνε τη δράση ενός άλλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Στα πλαίσια των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε διαφορετικές τοποθεσίες της Αττικής, αλλά και στο "νησί των ανέμων", τα στελέχη του ελληνικού FBI, προχώρησαν σε τουλάχιστον 15 συλλήψεις, ενώ στα πλαίσια των ερευνών, έχουν εντοπιστεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. 
Τα εντάλματα σύλληψης, εκδόθηκαν αφού ο Εισαγγελέας αξιολόγησε τα στοιχεία της EUROPOL, τα οποία αποκάλυπταν τη δράση και των μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι και μέλη συνδέσμων που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, για περιστατικά οπαδικής βίας.

Για χρόνια η εφαρμογή Sky ΕCC, αποτελούσε "εργαλείο", για εγκληματικές οργανώσεις σε όλο το πλανήτη, τα μέλη των οποίων χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο σύστημα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών για να σχεδιάζουν και να εκτελούν παράνομες δραστηριότητες. 
Την πλατφόρμα, ανταλλαγής μηνυμάτων, χρησιμοποιούσαν περισσότεροι από 170.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η Europol, κατάφερε από το 2021, να αποκρυπτογραφήσει τις επικοινωνίες, μετά από κατάσχεση κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν εγκληματίες στο Βέλγιο. 
Οι ερευνητές, κατάφεραν να παρακολουθήσουν τις επικοινωνίες περίπου 70.000 χρηστών, με τουλάχιστον 3.000 εξ’ αυτών, να συνδέονται με την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη