Αναστάτωση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, μετά από καθίζηση πολυκατοικίας, λόγω ...μετροπόντικα !!!

Πολυκατοικία στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης υπέστη καθίζηση από τις εργασίες του Μετρό, στο πλαίσιο της διάνοιξης της σήραγγας από τη Νέα Ελβετία προς το σταθμό Πατρικίου.
Στην οδό Παπαδάκη, στη γωνία με Σακελλαρίδη, στο μεγάλο πάρκο της οδού Κρήτης, σημειώθηκε καθίζηση η οποία έφτασε τα 50 χιλιοστά, ενώ το όριο με βάση της μελέτης έχει τεθεί στα 25 χιλιοστά.

Μάλιστα, στο πεζοδρόμιο μπροστά από την πολυκατοικία δημιουργήθηκε και ρωγμή μήκους περίπου 20 μέτρων.
Το γεγονός έγινε αντιληπτό την Παρασκευή και ακολούθησαν συσκέψεις το Σαββατοκύριακο, όπου αποφασίστηκε η διακοπή της διάνοιξης της σήραγγας.
Οι κάτοικοι ζητούν ενημέρωση προκειμένου να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. 
Στο ένα από τα δύο κτήρια στεγάζεται το 102ο νηπιαγωγείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο ωστόσο λειτουργεί κανονικά. 
Από το βράδυ της Κυριακής σταμάτησαν οι εργασίες του μετροπόντικα στο συγκεκριμένο τμήμα. Οι υπεύθυνοι της «Αττικό Μετρό» ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Γίνονται συνεχώς συσκέψεις μετά τη μελέτη του προβλήματος που διαπιστώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.
Ομάδες μηχανικών της «Αττικό Μετρό» κάνουν συνεχείς μετρήσεις στατικότητας. Οι μετρήσεις γίνονται από μεγάλο δίκτυο αισθητήρων το οποίο έχει εγκατασταθεί σε όλη τη διαδρομή διάνοιξης που ακολουθούν οι μετροπόντικες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη