Αδυσώπητος πλέον ο πόλεμος Κυβέρνησης -Βαγγέλη Μαρινάκη


Εξέλιξη βόμβα : 
Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου, που παραβρέθηκαν το βράδυ της κυριακής σε κοινωνική εκδήλωση που διοργάνωσε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης – 
«Η συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα» τονίζουν από την κυβέρνηση.

Τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό υπέβαλαν ο Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου, μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον εκδότη της εφημερίδας των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» και του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Βαγγέλη Μαρινάκη.




«Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
Πάντως η κυβερνητική πλευρά, διά στόματος του υπουργού Μάκη Βορίδη, κάνει λόγο για μια "κοινωνική συνάντηση παρουσία δέκα ατόμων", με αφορμή την ονομαστική εορτή του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού. 

Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο να μην συζητήθηκε ο ανοιχτός πόλεμος της πλευράς του εφοπλιστή με την κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει καταλήξει σε ανταλλαγή δημόσιων βολών και ανακοινώσεων.

Αναλυτικά η κυβερνητική ανακοίνωση:
«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.
Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Η επιβεβαίωση της συνάντησης
Νωρίτερα, σήμερα, Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι την Κυριακή, έγινε συνάντηση μεταξύ δύο υπουργών της κυβέρνησης, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Άδειασμα» σε Σκέρτσο
Μάλιστα, έντονη συζήτηση γίνεται στα γαλάζια πηγαδάκια και για το άδειασμα στον Άκη Σκέρτσο, ο οποίος μέσα από βήμα της Βουλής, έλεγε για τη συνάντηση, ότι πρόκειται για ένα «παραπολιτικό ατεκμηρίωτο μύθευμα» και μια «θεωρία συνωμοσίας».

Υπενθυμίζεται, ότι η αναφορά για τη συγκεκριμένη συνάντηση υπουργών της κυβέρνησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έγινε και εντός της Βουλής από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος απάντησε με αυτό τον τρόπο στις κατηγορίες που του είχαν εκτοξεύσει κυβερνητικά στελέχη περί «θυρωρού» συμφερόντων. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε μιλήσει για τα ονόματα των Παπασταύρου και Μπρατάκου.

Σημειώνεται, ότι τα κυβερνητικά στελέχη, είχαν να λένε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη,  τον εκδότη της εφημερίδας "Το Βήμα", άρθρο της οποίας έφερε την πρόταση δυσπιστίας, αποφεύγοντας να αναφέρουν το όνομά του.
Μεγαλόσχημα κυβερνητικά στελέχη, ανέφεραν σε ιδιωτικές συζητήσεις πώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, "άγεται και φέρεται" από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Απορίας άξιο παραμένει το πως έχουμε φτάσει στον ανοιχτό πλέον πόλεμο, μεταξύ του εφοπλιστή και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς είναι γνωστός σε όλους πώς προεκλογικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης στήριζε αναφανδόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξή του.

Εικασίες για την μεταστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη και τα αίτια του πολέμου είναι πολλές, δεν υπάρχουν όμως ισχυρές ενδείξεις για κάποια από αυτές, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα σενάρια και ενδεχόμενα.
Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν θα πλήξουμε παρακολουθώντας τις εξελίξεις, οι οποίες κάποια στιγμές δείχνουν να είναι ραγδαίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη