"Aνατριχιαστική" η πρόβλεψη του καιρού για το επόμενο πενθήμερο



Υπερκαταιγίδες, δηλαδή ισχυρές καταιγίδες, καθώς και παράλληλη "βουτιά" - πτώση της
θερμοκρασίας, προβλέπονται μέσα στο πρώτο 5ημερο του Ιουνίου, σε όλη την Ελλάδα.

Οι καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της Ελλάδας και ιδιαίτερα την δυτική, βόρεια, ανατολική και κεντρική χώρα. Βροχές φαίνονται και στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, κυρίως στις 3-5 Ιουνίου.

Τώρα από πλευράς θερμοκρασίας, οι άνεμοι θα στραφούν από πιο βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν πιο κρύες αέριες μάζες από την βόρεια και κεντρική Ευρώπη προς την χώρα μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, την κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου σε όλη την Ελλάδα, από βορρά προς νότο.

Γενικότερα λοιπόν, προβλέπεται άστατος καιρός τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, με θερμοκρασίες κάτω από το φυσιολογικό για την εποχή επίπεδο. Ο καιρός θα λέγαμε πως θα θύμιζε περισσότερο μήνα Οκτώβριο, παρά μήνα Ιούνιο, δηλαδή θα θύμιζε περισσότερο Φθινόπωρο παρά Καλοκαίρι.

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει η τάση, όλη η ζέστη να μεταφέρεται στην δυτική και βορειοανατολική Ευρώπη, ενώ οι πιο ψυχρές μάζες και τα συστήματα βροχών, να μεταφέρονται προς την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αυτή η τάση θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν και μέσα στο πρώτο 10ημερο του Ιουνίου, ωστόσο από εκεί και μετά, το καλοκαίρι θα κάνει αισθητή την παρουσία του, με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και καλοκαιρία.
απο το greek-weather.org
Νεότερη Παλαιότερη