Ποιοι είναι οι συλληφθέντες για την απαγωγή Λεμπιδάκη- Πώς τους συνέλαβαν


Στο φως έρχονται κάθε ώρα που περνά πληροφορίες για τους απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που απελευθερώθηκε το πρωί της Δευτέρας μετά από έξι μήνες ομηρείας.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, 15 άτομα, εκ των οποίων τα 8 έχουν συλληφθεί, εμπλέκονται στην απαγωγή. 

 Ανάμεσα τους, σύμφωνα με πληροφορίες από το vima, ένα άτομο κρητικής καταγωγής, που είχε εμπλοκή και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, το 2009 στην Αθήνα. Μεταξύ των απαγωγέων είναι ένας ποινικός που έχει κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις, ένα ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, δύο καταστηματάρχες στο Ρέθυμνο, ένας 23χρονος κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε βάρος μίας γυναίκας, ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά, ένας ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων. 
Ολοι οι συλληφθέντες είναι ντόπιοι, εκτός από έναν που είναι από τη Θεσσαλονίκη, υπήκοος FYROM, και φέρεται ότι είναι αυτός που φύλαγε το θύμα της απαγωγής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένα ανήλικο κορίτσι, κόρη ενός από τους απαγωγείς.
 Το κορίτσι, άτομο υπεράνω υποψίας, φαίνεται ότι είχε ρόλο στην απαγωγή, βοηθώντας στις επικοινωνίες.

Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές ενώ συνεργοί φέρονται να κινούνται στο περιβάλλον του Λεμπιδάκη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ανάμιξη ατόμων από την φυλακή.

Στην επιχείρηση αρχικά συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένα άτομο που ήταν ο φρουρός στο κρησφύγετο των απαγωγέων.

Σε εξέλιξη είναι ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Κρήτη αλλά και στην Αθήνα για τη σύλληψη των υπόλοιπων απαγωγέων.

Πώς τους εντόπισαν
Ο εντοπισμός τους έγινε από τον κοριό της ΕΥΠ και φυσική παρακολούθηση υπόπτων που είχε ξεκινήσει πριν από τουλάχιστον 40 ημέρες. Η αστυνομία όμως δεν γνώριζε που βρισκόταν το κρησφύγετο, κάτι που έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο για την απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία παρακολουθούσε το εξωτερικό του χώρου με μικροκάμερες ενώ είχε τοποθετήσει και θερμικές κάμερες με σκοπό να δουν πόσοι απαγωγείς βρίσκονταν στον χώρο και πότε.

Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. 
Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Από την στιγμή αυτή το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. 
Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη