"Η Αμφίπολη και τα μυστικά της",σε μια συναρπαστική παρουσίαση από την διακεκριμένη Αρχαιολόγο κ. Κατερίνα Περιστέρη

Η Αμφίπολη και τα μυστικά της

Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ σε μια συναρπαστική παρουσίαση από την διακεκριμένη Αρχαιολόγο κ. Κατερίνα Περιστέρη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι προσήλθαν στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Επιχειρηματιών "Κίονες" σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας και του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Θεσσαλονίκης. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Θεσσαλονίκης και η εισήγηση της διακεκριμένης Αρχαιολόγου κ. Κατερίνας Περιστέρη κυριολεκτικά καθήλωσε το κοινό, αφού παρουσίασε όλη τη διαδρομή της ανασκαφής στο λόφο Καστά από το 2012 έως το 2014 περιγράφοντας με λεπτομέρειες τα σημαντικότατα ευρήματα μιας μεγάλης παγκόσμιας ανακάλυψης. Το ερώτημα βέβαια, αν ο τύμβος Καστά είναι ο ιερός χώρος της ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρέμεινε και πάλι στην κρίση του κοινού, που εύλογα αναρωτιέται όπως και πολλοί αρχαιολόγοι, εξ αιτίας του μεγέθους, των βασιλικών συμβόλων και ευρημάτων, αλλά και της εν γένει μεγαλοπρέπειας του χώρου. 

Την ομιλία προλόγισαν, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης Μάριος Δράμαλης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας και πρόεδρος του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ντίνος Κωστόπουλος, ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σταματιάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνου. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο πρ. Διοικητής της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο εισερχόμενος Διοικητής 2018 -19 της Περιφέρειας Θεόδωρος Ασπασίδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής κ. Βίκυ Νάκου, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ηλιάδης, ο πρόεδρος του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου κ. Κύρος Λαζαρίδης κ.α.    


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη