Θεσσαλονίκη : Εφιάλτης για ανήλικη μαθήτρια

Θεσσαλονίκη : Εφιάλτης για ανήλικη μαθήτρια
Διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες της - Η 16χρονη είχε το κουράγιο και τους έστειλε στη Δικαιοσύνη

Τελειωμό δεν έχει ο εφιάλτης της 16χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη που έπεσε θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού, και μάλιστα από συμμαθητές της.

Στα δικαστήρια αντίκρυσε τους δυο συμμαθητές που διακινούσαν στο σχολείο γυμνές της φωτογραφίες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η ντροπή οδήγησε τη μαθήτρια στη σκέψη της αυτοκτονίας. Σε σημείωμα περιέγραφε, δε, τη στιγμή τη κηδείας της.

«Μια μέρα γυρνάς σπίτι μετά το σχολείο. Ήταν ακόμη μια απαίσια μέρα. Είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις. Πηγαίνεις στο δωμάτιό σου, κλείνεις την πόρτα και βγάζεις το σημείωμα του θανάτου σου που έγραψες, έσβησες και ξαναέγραψες και ξαναέσβησες και ξαναέγραψες από την αρχή. Βγάζεις τις λεπίδες και κόβεσαι για τελευταία φορά. Αρπάζεις το μπουκαλάκι με τα χάπια και τα καταπίνεις όλα μαζί. Μην το κάνεις», έγραφε η έφηβη.

Φωτογραφίες που έστειλε η μαθήτρια στον συμμαθητή της, με τον οποίο διατηρούσε σχέση, έγιναν μέχρι και φειγ φολάν στο σχολείο.
Μετανιωμένος εμφανίστηκε, πάντως, ο πρώην φίλος της 16χρονης, που έδωσε τις φωτογραφίες σε συμμαθητή του.

«Ο συμμαθητής μου έμαθε πως η Κατερίνα μου έχει στείλει φωτογραφίες της και με παρακαλούσε επί ένα μήνα να του τις στείλω. Εγώ αρνιόμουν. Μια μέρα όμως τελικά τις έστειλα. Δυο εδβομάδες μετά το θέμα πήρε έκταση, μάλωσα μαζί του, του έλεγα να σταματήσει, αλλά εκείνος συνέχιζε να τις στέλνει και σε άλλους και μάλιστα να παίρνει και χρήματα για αυτό», δήλωσε ο μαθητής.

Η δίκη των δυο νεαρών, αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο.

Εκβιασμός 16χρονης
Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης;

Η ανήλικη διατηρούσε σχέση με συμμαθητή της, στον οποίο έστειλε διαδικτυακά προσωπικές της φωτογραφίες. Εκείνος τότε τις έστειλε σε πολλούς χρήστες ανάμεσα στους οποίους και ένας συμμαθητής του που αποφάσισε να διακινήσει το επίμαχο υλικό έναντι αμοιβής.

Απελπισία κυρίευσε την έφηβη όταν κατάλαβε τι συνέβαινε. Έγραψε ένα σημείωμα, όπου διαφαίνονταν ξεκάθαρα τα συναισθήματα πικρίας. Στο ίδιο σημείωμα περίεγραφε, δε, και την κηδεία της.

Για καλή τύχη της κοπέλας, το γράμμα έφτασε στα χέρια της μητέρας της η οποία απευθύνθηκε στην Αστυνομία και λίγο αργότερα κινητοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Νεότερη Παλαιότερη