"Δεν έβγαινα έξω, αν δεν έπαιρνα κόκα"

"Εκανα κοκαΐνη, LSD, έκσταση -Φέτος κλείνω 17 χρόνια καθαρή"

Μήνυμα ελπίδας ότι υπάρχει διέξοδος έστειλε σε όσους παλεύουν με τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου.

Σε συνέντευξή της στο κανάλι της Στέφης Βασιλοπούλου στο YouTube, η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου αναφέρθηκε στα χρόνια που έκανε ναρκωτικά, εξηγώντας πώς τα ξεκίνησε και πώς τελικά τα κατάφερε να ξεφύγει από αυτά.

Η κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και της Ζωής Λάσκαρη εξήγησε ότι ξεκίνησε τα ναρκωτικά από περιέργεια και σε πολύ μικρή ηλικία, μίλησε για το πότε κατάλαβε ότι κάτι πάει στραβά και αποκάλυψε ότι πλέον κλείνει 17 χρόνια καθαρή.

«Εγώ το ξεκίνησα γιατί ήμουν πάρα πολύ περίεργη, ήθελα να δοκιμάσω πράγματα. Ξεκίνησα με το τσιγάρο… πέρναγα φανταστικά, μετά ήρθε η κοκαΐνη στη ζωή μου, πέρναγα πάρα πολύ ωραία. Μετά LSD, μετά μανιτάρια, μετά έκσταση, τα έκανα όλα αυτά. Το τσιγάρο ας πούμε από τα 12 -13 που ξεκίνησα μέχρι τα 25 ήταν μία καθημερινή συνήθεια. Από το πρωί μέχρι το βράδυ πόσα τσιγάρα πίναμε; Ξυπνάγαμε, κοιμόμασταν με αυτό το πράγμα. Ήταν η καθημερινή μας ρουτίνα. Κόκα, δεν μπορούσα να βγω χωρίς να έχω πάρει κόκα. (..) Τότε ένιωθα ότι κάτι έκανα, αλλά στην ουσία δεν έκανα τίποτα. Είναι ένας φαύλος κύκλος αυτό το πράγμα και κάνεις κάνεις και θες να δοκιμάζεις. Κάποια στιγμή όμως για να αποκοπείς από αυτή την ιστορία, για να σταματήσεις αυτό το πράγμα, το πιο σωτήριο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις τις παρέες αυτές», είπε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

Συνεχίζοντας περιέγραψε πότε κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Όταν όμως μετά από κάποια χρόνια συνειδητοποίησα ότι θέλω να φεύγω από εκεί που ήμουν με την παρέα, εξαφανιζόμουν και ήθελα να πηγαίνω σπίτι μόνη μου και να κάνω μόνη μου χρήση κοκαΐνης που αυτό δεν είναι φυσιολογικό, εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου: Φέτος κλείνω 17 χρόνια καθαρή
Με χαμόγελο στα χείλη αποκάλυψε ότι πλέον είναι πολλά χρόνια καθαρή λέγοντας: «Φέτος κλείνω 17 χρόνια καθαρή. 17 χρόνια σε ένα τρελό κόσμο που υπάρχει παντού γύρω μας το παραμικρό και με την παραμικρή δυσκολία το πιο εύκολο πράγμα είναι να πιούμε ένα ποτήρι αλκοόλ, να πάρουμε μία γραμμή, να πιούμε ένα τσιγάρο για να ξεφύγουμε». «Γιατί μην νομίζεις αυτά τα 17 χρόνια δεν μου ήταν εύκολο», είπε απευθυνόμενη στη δημοσιογράφο.

Σε άλλο σημείο η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου αναφέρθηκε και στο ρόλο της οικογένειας λέγοντας: «Όταν δεν νιώθεις αγάπη από την οικογένειά σου, νιώθεις αδύναμος, θέλεις να κάνεις κάτι για να αποδείξεις ότι δεν είσαι έτσι. Πίνεις, νομίζεις ότι είσαι tοp, περνάς φανταστικά, αλλά μετά από κάποιες φορές πολύ δύσκολα γυρνάς».

Νεότερη Παλαιότερη