Σάλος με το...περίεργο άγαλμα γνωστής, αποθανούσας τραγουδίστριας


Ενα τερατώδες μνημείο στη μνήμη της αγαπημένης τραγουδίστριας Αρλέτας έχει στηθεί στα Εξάρχεια και ήδη εκδηλώνονται αντιδράσεις. 

Το έργο που φαίνεται στη φωτογραφία είναι μια πέτρα και μέσα στην πέτρα μόλις που φαίνεται ένα πρόσωπο που υποτίθεται είναι η Αρλέτα. Και έχει στηθεί στην Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, που τόσο αγάπησε η τραγουδίστρια.

"Δράστης” του έργου, με τον άγνωστο συμβολισμό, είναι ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, ο ίδιος καλλιτέχνης που δημιούργησε το ανοσιούργημα για τους νεκρούς της ΕΡΤ. 
Και δυστυχώς οι πληροφορίες λένε πως το άνοσιούργημα έχει ήδη πάρει έγκριση από τον Δήμο Αθηναίων.

Ηδη εκδηλώνονται αντιδράσεις, μεταξύ αυτών και ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης που έγραψε:

Αυτό το πράμα είναι, λέει, άγαλμα της Αρλέτας (από τον Κυριάκο Ρόκο, έργα του οποίου είναι το μνημείο των "νεκρών" της ΕΡΤ και το ζουμπηγμένο ανθρωπάκι μέσα στο σιντριβάνι στην αρχή της Ερμού). Θα στηθεί στην Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια. Μαθαίνω ότι έχει εξασφαλιστεί θετική γνωμοδότηση από το 2018 (δημαρχία Καμίνη) από τη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως και Αστικού Περιβάλλοντος. 
Δεν ξέρω αν έχει γνωμοδοτήσει για την τερατώδη αυτή "τιμή" στην τραγουδίστρια που αγαπήσαμε η Επιτροπή Κρίσης Καλλιτεχνικής Αρτιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (αν έχει συγκροτηθεί). Αλλά καταλαβαίνω ότι είμαστε ανίσχυροι, ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όποιον έχει θράσος και έναν χορηγό.
Νεότερη Παλαιότερη