Σάλος με τις δημοσιεύσεις της Ελενας Ακρίτα

"Μόνο ντροπή για την ανάρτησή της για το Άουσβιτς"
Έλενα Ακρίτα : Fake news στο βωμό του αντιπολιτευτικού της μένους
Η Ελενα Ακρίτα ανέβασε μια φωτογραφία με έναν νεαρό χτυπημένο στην πλάτη, θέλοντας να το συνδυάσει με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Μόνο που η φωτογραφία είναι από το 2020, από τη Χίο, όταν χτυπήθηκε νεαρός από ΜΑΤ. Δεν διασταύρωσε το «αποκλειστικό» της και όταν κατάλαβε τη «γκάφα» της το κατέβασε χωρίς να ζητήσει συγγνώμη.
 Για να το ανεβάσει ξανά 12 ώρες μετά...

Η αντιπολίτευση και η κριτική σε κάθε κυβέρνηση, όταν είναι θεσμική, σοβαρή και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, είναι απολύτως αναγκαία για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Δυστυχώς, όμως, όταν βασίζεται σε ψεύτικες πληροφορίες, σε fake news και σε φήμες που δεν ελέγχονται προτού ανέβουν στα social media, τότε προκαλούν τεράστια ζημιά στη χώρα και το πολίτευμά της.


Η κυρία Ελενα Ακρίτα, γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο facebook μια φωτογραφία. Δείχνει την πλάτη ενός νέου άνδρα η οποία είναι άσχημα χτυπημένη. Ο νεαρός, με εμφανή σημάδια κακοποίησης στην πλάτη του, βρίσκεται στο νοσοκομείο και του παρέχεται ιατρική βοήθεια, όπως φαίνεται και από τον ορό που έχει στο χέρι του.

Η κ. Ακρίτα αναρτά τη φωτογραφία γράφοντας το εξής σχόλιο:

 «Την αναρτώ με επιφύλαξη. Πριν τη βάλω την έψαξα στο image search και δεν υπήρχε πουθενά».
Αυτή είναι λοιπόν η νέα εποχή της δημοσιογραφίας. Αναρτάς μια φωτογραφία και το κάνεις με επιφύλαξη γιατί… έψαξες και είδες ότι δεν υπήρχε πουθενά.

Μια επιπλέον γρήγορη αναζήτηση στο google, θα αποκάλυπτε στην ερευνητική και άκρως παρεμβατική δημοσιογράφο, κυρία Ακρίτα, ότι η φωτογραφία ανέβηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή πριν από 13 μήνες περίπου.

Την ανέβασε ένας Χιώτης ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο μετά από άγριο ξύλο που έφαγε. Οι γκλομπιές είναι εμφανείς στην πλάτη του και ουδείς αμφισβητεί το γεγονός ότι κάποιοι, πιθανότατα αστυνομικοί, τον έδειραν άσχημα.


Εχει καμιά σχέση με τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη; Όχι φυσικά. Όμως, τι σημασία έχει;

Ετσι στήνεται το αφήγημα και η κ. Ακρίτα κάνει τη δουλειά της. Όμως, τι κρίμα! Κάποιοι προσέχουν αυτό που έπρεπε να έχει παρατηρήσει η έμπειρη και έγκριτη δημοσιογράφος, δηλαδή τον ορό με ημερομηνία Φεβρουαρίου, και της το γράφουν στα σχόλια.

«Ελενα είναι fake news», της λένε. «Όντως δεν είναι τωρινή η φωτογραφία τελικά», λέει άλλος, σπεύδοντας, όμως, να προσθέσει ότι «όχι ότι φυσικά αλλάζει και πολλά…».





Την αποδοκιμασία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος προκάλεσε αναφορά της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα στο Άουσβιτς, παραλληλίζοντας τις συνθήκες με τη σημερινή Ελλάδα.

Το ΚΙΣ κάνει λόγο για ανυπόστατο παραλληλισμό «των συνθηκών του Άουσβιτς με τη ζωή σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα».

«Γιατί στο Άουσβιτς οι άνθρωποι δεν ζούσαν... Πέθαιναν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή... γιατί στο Άουσβιτς η ζωή είχε χάσει κάθε αξία… γιατί ο άνθρωπος είχε χάσει την ανθρωπιά του... γιατί στο Άουσβιτς επικρατούσε μόνο η απανθρωπιά... γιατί στο Άουσβιτς η κάπνα των κρεματόριων απλωνόταν στον ουρανό και η στάχτη της ανθρώπινης σάρκας σκέπαζε τη γη... γιατί στο Άουσβιτς εξοντώθηκαν 1.500.000 άνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα να φωνάξουν “Πονάω ρε ...”», σημειώνει το ΚΙΣ.

«Οι Έλληνες Εβραίοι, όσοι από εμάς διάβηκαν την πύλη του Άουσβιτς και επιβιώσαμε και είμαστε ακόμα ζωντανοί, οι απόγονοι των θυμάτων, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος που οδηγεί στη λήθη και στην παραποίηση της ιστορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, το ΚΙΣ αναφέρει στην ανακοίνωση:
Μόνο ντροπή προκαλεί η αναφορά της κας Έλενας Ακρίτα σε σχετικό άρθρο της «...Ζούμε σε ένα κρανίου τόπος. Ζούμε σε ένα Άουσβιτς. Σε λίγο θα ράψουμε κι αστέρια στο πέτο του παλτού μας για να ξέρουν ποιους ποδοπατούν σε αυτή την ατέλειωτη Νύχτα των Κρυστάλλων».

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς με τη ζωή σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα.

Γιατί στο Άουσβιτς οι άνθρωποι δεν ζούσαν... Πέθαιναν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή... γιατί στο Άουσβιτς η ζωή είχε χάσει κάθε αξία… γιατί ο άνθρωπος είχε χάσει την ανθρωπιά του... γιατί στο Άουσβιτς επικρατούσε μόνο η απανθρωπιά... γιατί στο Άουσβιτς η κάπνα των κρεματόριων απλωνόταν στον ουρανό και η στάχτη της ανθρώπινης σάρκας σκέπαζε τη γη... γιατί στο Άουσβιτς εξοντώθηκαν 1.500.000 άνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα να φωνάξουν «Πονάω ρε ...».

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, οι Έλληνες Εβραίοι, όσοι από εμάς διάβηκαν την πύλη του Άουσβιτς και επιβιώσαμε και είμαστε ακόμα ζωντανοί, οι απόγονοι των θυμάτων, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος που οδηγεί στη λήθη και στην παραποίηση της ιστορίας.

Η Ακρίτα "νουθετεί" την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου : "Εκκωφαντική η σιωπή σας για τον Κουφοντίνα"
Η δημοσιογράφος ζητά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει στην υπόθεση του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη
Να παρέμβει στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα ζητάει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα. Η κυρία Ακρίτα κάνει λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» αποδίδει «αυθαιρεσία» στην κυβέρνηση και καταλήγει λέγοντας πως «η στάση σας έστω και την τελευταία στιγμή θα υπαγορεύσει την υστεροφημία σας στην νεότερη Ιστορία της Ελλάδας».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Την εκκωφαντική σιωπή σας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα θα την σπάσετε πριν ή μετά τον θάνατο του κρατούμενου; Πήρατε όρκο να διαφυλάξετε το Σύνταγμα και τους νόμους. Ποια θα είναι η δικαιολογία σας για την μη μεταγωγή του στη φυλακή «από την οποία προήλθε» όπως ρητά γράφει ο ν. 4760/2020 και στην οποία εξέτιε αρχικά την ποινή του;

Αντέχουν, κυρία Πρόεδρε, οι ώμοι σας να σηκώσουν το βάρος μιας πρωτοφανούς - για τα ευρωπαϊκά δεδομένα του 21ου αιώνα - κυβερνητικής ‘αυθαιρεσίας’, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο; Η σιωπή είναι συνενοχή. H στάση σας έστω και την τελευταία στιγμή θα υπαγορεύσει την υστεροφημία σας στην νεότερη Ιστορία της Ελλάδας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη