Θεσσαλονίκη : Κρίσιμες ώρες για εμβληματική επιχείρηση -"Στον αέρα" οι εργαζόμενοι


Θεσσαλονίκη : Κρίσιμες ώρες για εμβληματική επιχείρηση -Στον αέρα οι εργαζόμενοι
Στον «αέρα» παραμένει η «Μαλαματίνα». Η συζήτηση του σχεδίου εξυγίανσης της θρυλικής εταιρίας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έλαβε νέα αναβολή, λόγω των μέτρων για την πανδημία.


Η συζήτηση για τη «Μαλαματίνα» είχε αναβληθεί ακόμα μία φορά, στις 22 Φεβρουαρίου 2021, πάλι λόγω Covid19. Η ημερομηνία της νέας δικασίμου δεν έχει ακόμα οριστεί, αν και πιθανώς θα μετατεθεί για τον Απρίλιο, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το σχέδιο για να σωθεί η «Μαλαματίνα» έχει εκπονηθεί από τον όμιλο εταιρειών της «Μάντης Εμπορική ΑΕ» και υπογράφεται από πιστωτές που εκπροσωπούν το 79,1% (79,4% αν συμπεριληφθούν και τα συνδεδεμένα μέρη).

Βάσει του σχεδίου εξυγίανσης της «Μαλαματίνας» προβλέπεται – μεταξύ άλλων – η δημιουργία νέας εταιρίας και η μεταφορά σε αυτή μέρους του ενεργητικού και ποσοστού περίπου 24% της συνολικής οφειλής (ύψους 35,9 εκατ. ευρώ) της οινοποιίας προς τράπεζες και άλλα ιδρύματα και φορείς (Piraeus SNF DAC, doValue, Εθνική Τράπεζα, ABS Metexelixis).

Με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, η «Μαλαματίνα», υπό το νέο καθεστώς, προβλέπεται να εμφανίσει καθαρά κέρδη ήδη από τον δεύτερο χρόνο. Ο δε τζίρος της ιστορικής οινοποιίας προβλέπεται να αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 3%, με προοπτική να ανέλθει σε 14,7 εκατ. ευρώ το 11ο έτος.
ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη