Γιατί οι γιατροί που παρακολουθούσαν την μικρή Τζωρτζίνα, κάλεσαν την Αστυνομία


Γιατί οι γιατροί που παρακολουθούσαν την μικρή Τζωρτζίνα, κάλεσαν την Αστυνομία
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που γίνονται καθημερινά, για την τραγική υπόθεση της Πάτρας με τα τρία αδερφάκια που ξεψύχησαν το ένα μετά το άλλο.
Αν και οι γονείς επιμένουν –και στη χθεσινή συνέντευξή τους– ότι δεν έχουν με κανένα τρόπο προκαλέσει το θάνατο των παιδιών τους, οι συγκεκριμένοι θάνατοι παραμένουν ένα μυστήριο…

Για την ακρίβεια, όπως είπε στο LiveNews ένας από τους γιατρούς που κούραραν τα παιδάκια «είναι σα να έχει κερδίσει κάποιος το μοναδικό δελτίο του Τζόκερ τρεις συνεχόμενες φορές».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο LiveNews, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, όλοι οι γιατροί των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκαν τα παιδιά της οικογένειας, συγκλίνουν στην άποψη ότι σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνται οι θάνατοι των τριών παιδιών αλλά και τα σοβαρά επεισόδια ανακοπής των δύο κοριτσιών, με τα συμπτώματα που είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή τα παιδιά.

Σε μία περίπτωση πέρσι τον Απρίλιο, λίγο μετά το θάνατο της μικρής Ίριδας, πήγε η Τζωρτζίνα σε ένα από αυτά νοσοκομεία, με έντονα συμπτώματα. Οι γιατροί όμως είδαν ότι στην πραγματικότητα δεν είχε μεγάλα προβλήματα υγείας. Αφού της έκαναν ακτινογραφία θώρακος, την κράτησαν μόνο για λίγες μέρες και την άφησαν να πάει στο σπίτι της. Συγκεκριμένα μπήκε Πέμπτη στο νοσοκομείο και βγήκε Σάββατο.

Οι γιατροί ειδοποίησαν την Αστυνομία
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε ένα από αυτά τα νοσοκομεία, οι γιατροί δε μπορούσαν να εξηγήσουν αυτά που συνέβησαν στην εισαγωγή του ενός παιδιού και έφτασαν στο σημείο να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, για να υπάρξει μία παρέμβαση για την καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης.

Καταρχάς επικοινώνησαν για το γεγονός ότι η αιτία θανάτου δε σχετιζόταν με τα δεδομένα που είχαν υπόψη τους για την υγεία του παιδιού (χωρίς να ξέρουν για θανάτους άλλων παιδιών). Είδαν ότι ήταν ένας αδικαιολόγητος θάνατος παιδιού και ζήτησαν να υπάρξει ενδιαφέρον της ελληνικής Αστυνομίας.

Προβληματίζουν τα σοβαρά περιστατικά όταν τα παιδιά ήταν μόνα στα θάλαμο με την μητέρα τους
Ένα από τα θέματα που έχουν συζητηθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση, είναι και το γεγονός ότι τα σοβαρά προβλήματα που παρουσίαζαν τα παιδάκια -ανάμεσά τους και θάνατοι- γίνονταν πάντα όταν ήταν μόνα τους με την μητέρα τους στο θάλαμο και όχι πχ όταν ήταν στην Εντατική παρουσία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η μητέρα, είπε ότι αυτό δεν ισχύει και πως οι γιατροί έβαζαν από μόνοι τους τα παιδιά σε μονόκλινο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι δικές του πηγές λένε ότι η μητέρα ήταν εκείνη που ζητούσε να μπαίνει σε μονόκλινο το παιδί, κάθε φορά. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη