Θεσσαλονίκη : Βίντεο από την ληστεία και την απαγωγή επιχειρηματία


Χθες Παρασκευή (1.7.2022) έγινε ληστεία σε βιοτεχνία στη Νέα Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης, με τον δράστη να γίνεται αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και να καταλήγουν να φεύγουν μαζί στο αυτοκίνητο διαφυγής, που οδηγούσε συνεργάτης του ληστή.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο, φαίνεται η στιγμή που ο 33χρονος ιδιοκτήτης κρατάει τον ληστή και προσπαθεί να του πάρει τα λεφτά που άρπαξε. Οι δυο τους, μαζί με έναν πελάτη, βγήκαν έξω από τον χώρο και εκείνη τη στιγμή πέρασε το αυτοκίνητο διαφυγής του ληστή.
Προσπαθώντας να πάρει πίσω τα λεφτά, ο ιδιοκτήτης μπήκε μαζί με τον δράστη στα πίσω καθίσματα του αυτοκίνητου και ο οδηγός πάτησε απότομα γκάζι.

Το χρονικό της ληστείας
Όλα ξεκίνησαν στις 2.10 μετά το μεσημέρι, όταν, σύμφωνα με τα στοιχεία, άγνωστος μπήκε στη βιοτεχνία και κατευθυνόμενος προς τα γραφεία άρπαξε από το ταμείο χρήματα. Έγινε όμως αντιληπτός από τον 33χρονο που εκείνη την ώρα εξυπηρετούσε πελάτη, με τη συνδρομή του οποίου κατάφερε προς στιγμήν να τον ακινητοποιήσει.
Εκείνος όμως ξέφυγε, επιβιβάστηκε σε όχημα – όπου τον ανέμενε ο συνεργός του- και ακολούθησε η καταδίωξη και η συμπλοκή.

«Μπήκε ένας μέσα στο μαγαζί, την ώρα που ήμουν πιο κάτω στην αποθήκη, άρπαξε έξι κατοστάρικα τα έβαλε στην τσέπη, πρόλαβα τον είδα, του ζήτησα τον λόγο, προσπάθησα να τον σταματήσω. Του έβαλε ένας πελάτης τρικλοποδιά για να τον σταματήσουμε, τον είχα κεφαλοκλείδωμα, δεν μπόρεσε να φύγει», αποκάλυψε το θύμα της ληστείας στην εκπομπή Live News..

Ήρθε ο συνοδός του με το αυτοκίνητο, πάνω στην πάλη, με χτύπησε στα πλευρά για να μπορέσω, να τον αφήσω και να φύγουνε και με πήραν κατά κάποιον τρόπο μπήκαμε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και με ανοιχτές πόρτες διανύσαμε περίπου 5 χλμ. μέχρι το ΤΙΤΑΝ. Τον χτύπησα τον οδηγό για να μπορέσει να σταματήσει, πήρα τα λεφτά και πήδηξα από το αυτοκίνητο εν κινήσει για να μπορέσω να σωθώ».

Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης – Στον ανακριτή οι δράστες
Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο λόγω τραυματισμού από τη συμπλοκή ενώ οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία και, κατά περίπτωση, για παράνομη κατακράτηση, απειλή, επικίνδυνες και απλές σωματικές βλάβες. Οι δύο άντρες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε κρατούνται.

Ως δράστες της ληστείας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη