Θεσσαλονίκη : Τι λέει ο πλαστικός χειρουργός για την δολοφονική ενέδρα


Ο πλαστικός χειρουργός παραμένει τραυματισμένος σε νοσοκομείο και στις πρώτες του δηλώσεις, περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο πλαστικός χειρουργός έπεσε πάνω στην ενέδρα που του είχαν στήσει, έξω από το ιατρείο του, οι δύο δράστες που κατάφεραν να διαφύγουν. Από το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται περιγράφει τις στιγμές που έζησε, όταν άρχισε να δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Όπως λέει απέφυγε τα χειρότερα επειδή από το σημείο περνούσε κόσμος και οι δράστες φοβήθηκαν. Τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο και έτρεξαν να απομαΤις δραματικές στιγμές που έζησε τις βραδινές ώρες χθες όταν δύο άγνωστοι του έστησαν ενέδρα και τον γρονθοκόπησαν τη στιγμή που έβγαινε από το ιατρείο του επί της Λεωφόρου Νίκης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, περιγράφει μέσα από τη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ο άτυχος γιατρός.

Κάνει λόγο για μια ενέδρα που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή: «Μόλις βγήκα από το ιατρείο μου, λίγο πριν τις 21:00, είδα δύο άτομα να έρχονται κατά πάνω μου. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα να ξεχωρίσω πρόσωπα», ανέφερε ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τις στιγμές τρόμου που έζησε. «Στην αρχή με χτύπησαν με κάποιο αντικείμενο που το ένιωσα σαν λοστό ή γλομπ στο κεφάλι και πίσω από τον αυχένα. Τότε, με έριξαν κάτω και άρχισαν να με χτυπούν ανελέητα», περιγράφει ο ίδιος.

«Ο ένας ήταν από πίσω και ο άλλος από μπροστά και με χτυπούσαν δυνατά με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι και όλο το σώμα. Όλα έγιναν μέσα σε 30 περίπου δευτερόλεπτα, καθώς μαζεύτηκε κόσμος και μάλλον αυτοί φοβήθηκαν και έφυγαν», λέει ο ίδιος στη voria.gr, προσθέτοντας: «Αν δεν υπήρχε κόσμος δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε»

Ο πλαστικός χειρουργός είχε ζητήσει χθες να αποχωρήσει από το νοσοκομείο αλλά οι θεράποντες γιατροί δεν έκαναν εν τέλει δεκτό το αίτημά του καθώς, λόγω των πολλών τραυμάτων του, φοβούνται μήπως φέρει κάποιο υποσκληρίδιο αιμάτωμα που δεν φάνηκε στην αξονική. «Θέλησα να επιστρέψω σπίτι και να φροντίσω εγώ τον εαυτό μου ως γιατρός, αλλά δεν μου το επέτρεψαν, καθώς τις πρώτες δύο ώρες δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο εσωτερικό τραύμα στην αξονική», σημείωσε.

Τώρα νοσηλεύεται στην Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου και δεν αναμένεται να αποχωρήσει σήμερα. Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων αμέσως μετά την επίθεση.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας
Όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας, όλα ξεκίνησαν όταν δύο άτομα με σκούρα ρούχα έστησαν καρτέρι έξω από το ιατρείο επί της λεωφόρου Νίκης 25, περιμένοντας τον γιατρό να βγει από το κτήριο. Μόλις ο 47χρονος πλαστικός χειρουργός βγήκε από την έξοδο της πολυκατοικίας, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν στο πρόσωπο αλλά και στα πλευρά.

Μετά από περίπου μισό λεπτό, άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος στο σημείο και τότε οι δράστες άρχισαν να τρέχουν διαφεύγοντας προς την πλευρά του Λευκού Πύργου.

«Ακούγονταν χτυπήματα αλλά κανείς δεν πρόλαβε να κάνει κάτι, γιατί οι άνδρες εξαφανίστηκαν σε λιγότερο από ένα λεπτό», είπε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε πως το πρόσωπο του άνδρα ήταν τόσο χτυπημένο που οριακά ξεχώριζε ποιος ήταν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη