Θεσσαλονίκη : Συνελήφθη Τούρκος εγκληματίας, που αιτήθηκε πολιτικό άσυλο

Ένας Τούρκος που είχε το ρόλο του εισπράκτορα συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για μια σειρά από πανομοιότυπα χτυπήματα. Σε μία μόνο τηλεφωνική απάτη έβγαλε πάνω από 24.000 ευρώ.

Τούρκος υπήκοος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των δικαστικών Αρχών της Γερμανίας, που τον κατηγορούν για εμπλοκή σε τηλεφωνικές απάτες επί γερμανικού εδάφους με τη μέθοδο των «μαϊμού» αστυνομικών.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 22 ετών, ο οποίος έχει ήδη οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθεί το αίτημα έκδοσής του στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, άγνωστοι συνεργοί του καλούσαν ανυποψίαστους Γερμανούς πολίτες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και ισχυρίζονταν δήθεν ότι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα διαρρηκτών.

Προκειμένου δε, να τύχουν αστυνομικής προστασίας θα έπρεπε να παραδώσουν χρήματα, τιμαλφή και κοσμήματα που τυχόν διέθεταν για να τα φυλάξουν. Οι γερμανικές αρχές τον εμπλέκουν σε δύο περιπτώσεις απάτης, μία σε απόπειρα και μία τετελεσμένη, η δεύτερη με ζημιά ύψους 24.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς φέρεται να συντόνιζε αυτούς που καλούσαν και μια γυναίκα που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα». 
Ο εκζητούμενος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και παραμένει υπό κράτηση ενόψει του γερμανικού αιτήματος έκδοσης, φαίνεται να βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, αιτούμενος άσυλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη