Γιάννης Ιωαννίδης: Ο Δήμαρχος που κλήθηκε να κάνει το ακατόρθωτο


 Σε ένα Δήμο που μαστίζεται από αυξημένη εγκληματικότητα, σε ένα Δήμο που υποβαθμίζεται από τα ίδια τα δικά του μεγάλα προβλήματα, κλήθηκε να παλέψει σε μια μάχη που η αλήθεια είναι ότι δύσκολα βγαίνει κάποιος νικητής

Ο Δήμαρχος χρησιμοποιώντας την πολύ μεγάλη εμπειρία του δείχνει να κερδίζει τις μάχες και πλέον ο Δήμος Δέλτα δείχνει εξυγχρονισμένος, δείχνει πρωταγωνιστής


 Γιάννης Ιωαννίδης είναι 54 ετών, είναι οικονομολόγος, με αξιοσημείωτη και μακροχρόνια πείρα στη διοίκηση μεγάλων εταιριών και επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, έχει σημαντική εμπειρία και παρουσία στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών της Σχολής Νομικών & Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ), με Μεταπτυχιακό στο Πολιτικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την ολοκλήρωση των Σπουδών του και την εκπλήρωση των Στρατιωτικών του υποχρεώσεων  ξεκίνησε την  επαγγελματική δραστηριότητα το 1989 ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας με αντικείμενο τους τομείς Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης .

Έβαλε την υπογραφή του σε μεγάλες  Οικονομοτεχνικές μελέτες  για  Επιχειρήσεις και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Επί 27 ολόκληρα χρόνια διετέλεσε Διευθύνοντας Σύμβουλος – Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. καθώς και μέτοχος μεγάλης πολυμετοχικής εταιρείας, όπου σχεδίασε και υλοποίησε  ολοκληρωμένα σχέδια ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΕΞΑΓΩΓΩΝ της Εταιρίας, μέσα από καινοτόμα προγράμματα τεχνογνωσίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που σχεδίασε και πραγματοποίησε  με υπομονή, επιμονή και πνεύμα δημιουργίας.

Με όπλο τις γνώσεις, τις ικανότητες και την εμπειρία του διετέλεσε:

1995-1998  Διευθύνοντας  Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Νομού Θεσσαλονίκης και -Α’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιριών Ελλάδας (HELADA). Θέσεις κλειδιά όπου έβαλε την υπογραφή του σε εξειδικευμένες μελέτες για έργα ανάπτυξης και την σφραγίδα του στην  εκπόνηση  στρατηγικών σχεδιασμών  ανάπτυξης για την πόλη και τη χώρα.

1994-1995  Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

1995-1999  Α΄ Αντιπρόεδρος & Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων

1999-2001 Μέλος Δ.Σ. Νοσοκομείου Γεννηματάς

1999-2004 Μέλος Δ.Σ. HELEXPO A.E.

1990-1994 εκλέχθηκε πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωνίας

1994-1998 κατήλθε ως  Υποψήφιος Δήμαρχος Ιωνίας και υπηρέτησε τον τόπο του πιστα και ανελλιπώς ως  Δημοτικός Σύμβουλος Ιωνίας.

Το 1998 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος και το 2000 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του  Αντινομάρχη Νομού  Θεσσαλονίκης με αρμοδιότητες στους τομείς Γεωργίας-Αλιείας-Κτηνιατρικής-Τοπογραφήσεων-Αγροτικής Ασφάλειας-Καπνού-Βάμβακος. Επανεκλέγεται το 2002 πλειοψηφών Νομαρχιακός Σύμβουλος έως το 2006.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους τομείς της αγροτοδιατροφής, logistic και τουρισμού.

Μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, από 1 Σεπτεμβρίου 2019 ανέλαβε ως ο νέος Δήμαρχος Δήμου Δέλτα όπου με καινοτόμες ιδέες έχει δώσει μια άλλη διάσταση στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη