Οι διάλογοι με τους εμπόρους της κοκαΐνης που «καίνε» τον Θέμη Αδαμαντίδη


Διάλογοι με τους εμπόρους της κοκαΐνης που «καίνε» τον Θέμη Αδαμαντίδη
Delivery κοκαΐνης σε σπίτια και νυχτερινά κέντρα και πελάτες της λεγόμενης καλής κοινωνίας, έκανε κύκλωμα που «ξεδόντιασε» η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας που στήθηκε, «έβαλαν χέρι» στη συμμορία που έσπρωχνε την «λευκή κυρία» σε ευκατάστατους πελάτες της πρωτεύουσας, ανάμεσα τους και ο τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης μέσα από παρακολούθηση που κράτησε περίπου τρεις μήνες.

Οι αστυνομικοί στο διαβιβαστικό παραθέτουν, το «ημερολόγιο» της έρευνας όπως προκύπτει από τις επισυνδέσεις. Σε αυτό ξεδιπλώνεται η δράση του κυκλώματος ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο κατηγορητήριο αναφέρονται και τα ονόματα πελατών όπως και του Θέμη Αδαμαντίδη οποίος είναι κουμπάρος του «εγκεφάλου» της οργάνωσης.

Το όνομα του τραγουδιστή είναι στο νούμερο 8 του διαβιβαστικού της ΕΛ.ΑΣ και κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 29 του νόμου 4939/2013 περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Μάλιστα το κύκλωμα για κάθε πελάτη χρησιμοποιούσε ειδικά συνθηματικά για την παράδοση της κοκαΐνης και συγκεκριμένα για το Θέμη Αδαμαντίδη την λευκή σκόνη την αποκαλούσαν «στιχάκια» και «ρεφρέν».

Το protothema.gr παρουσιάζει την δικογραφία της υπόθεσης και τους διαλόγους με το γνωστό τραγουδιστή όπως έχουν καταγραφεί από την παρακολούθηση που έκανε ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.


Οι διάλογοι που «καίνε» τον Θέμη Αδαμαντίδη
Στις 12:47, της 28ης Σεπτεμβρίου, όπως φαίνεται από το διαβιβαστικό, εγκέφαλος συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Αδαμαντίδη Θεμιστοκλή και από τη συνομιλία προκύπτει ότι ο Αδαμαντίδης του ζητάει να βρεθούν σε συγκεκριμένη οδό για να παραλάβει μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιέχει τουλάχιστον 5 γραμ. κοκαΐνης έναντι του χρηματικού ποσού των 35 €. Η συνομιλία έχει ως εξής:

Θέμης Αδαμαντίδης: Ελα πάνω στην Άνω Γλυφάδα.

Αρχηγός: Ε εντάξει Άνω Γλυφάδα; Θα μου δώσεις μία διεύθυνση;

Θέμης Αδαμαντίδης: Άνω Γλυφάδα εκεί που τελειώνει Γούναρη.


Σε άλλη παρακολούθηση στις 13:32 της 14/10, προκύπτει απο συνομιλία, πως αρχηγός συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Αδαμαντίδη Θεμιστοκλή και όπως προκύπτει ο Αδαμαντίδης του ζητάει συνάντηση ώστε να παραλάβει μια αυτοσχέδια συσκευασία που περιέχει τουλάχιστον 1 γραμ. κάνναβης έναντι του ποσού των 70 €. Επίσης συζητάνε για δυο ποσότητες κοκαΐνης και ποια επιθυμεί ο Αδαμαντίδης να παραλάβει. Μάλιστα, χρησιμοποιούν τους κωδικοποιημένους όρους «στίχος» και «ρεφρέν» για να προσδιορίσουν την κοκαΐνη. Ενδεικτικά παρατίθεται το εξής απόσπασμα της συνομιλίας:

Αρχηγός: έλα.

Αδαμαντίδης: πότε θα έρθεις;

Αρχηγός: σε μισή ώρα περίπου θα είμαι σπίτι σου.

Αδαμαντίδης: άντε μπράβο ναι, δεν είναι ο ίδιος ακριβώς, είναι άλλος ο «φίλος» μας ε;

Αρχηγός: αυτό το τελευταίο δεν σου άρεσε;

Αδαμαντίδης: Ωωω καλά θα τα πούμε έλα θα τα πούμε.

Αρχηγός: περίμενε ρε έχω και το τελευταίο ακούς;

Αδαμαντίδης: ναι ναι το προτελευταίο θέλω.

Αρχηγός: και το προηγούμενο.

Αδαμαντίδης: έλα, έλα θα τα πούμε.

Αρχηγός: όταν ήρθα στο σπίτι δε μου είπες, ο τελευταίος «στίχος».

Αδαμαντίδης: ε ναι εντάξει δεν θα σου πω, σου λέω, θα σου πω.

Αρχηγός: έχω δύο στίχους.

Αδαμαντίδης: (ακατάληπτο), γεια, γεια.

Αρχηγός: και τι άλλο να κάνω (γέλια)

Αδαμαντίδης: άλλαξε το «ρεφρέν» έλα γεια.

Αρχηγός: γεια…



Δεν επαρκούσαν οι «στίχοι»

Στις 16 Δεκεμβρίου στις 21:01, ο αρχηγός του κυκλώματος συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Αδαμαντίδη και προκύπτει από την συνομιλία ότι θα του παραδώσει στην οικία του μια αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα τουλάχιστον 0,5 γραμ. κοκαΐνης έναντι του ελάχιστου χρηματικού ποσού των 35 €. Η συνομιλία έχει ως εξής:

Αδαμαντίδης: θα έρθεις μια βολτίτσα προς τα δω να σε δω λίγο;

Αρχηγός: ναι αν με χρειάζεσαι βεβαίως.

Αδαμαντίδης: το χθεσινό και θέλω να μου φέρεις και ένα πακέτο τσιγάρα κι αν μπορείς φέρε και 2,2 από εκείνα τα μωβ.

Αρχηγός: Α! Και 1000 εντάξει.

Σε συνομιλία ο αρχηγός συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Αδαμαντίδη και από τον διάλογο προκύπτει ότι δεν επαρκούσε η ποσότητα κοκαΐνης που μετέφερε μαζί του στην οποία αναφέρει με το κωδικοποιημένο ονομα «στίχος». Η συνομιλία που είχαν οι δύο άντρες έχει ως εξής:

Αρχηγός: έχω συνεννοηθεί με τον Ηλία.

Αδαμαντίδης: με τον Ηλία;

Αρχηγός: έχω συνεννοηθεί. Γύρισα να τακτοποιηθώ και γυρίζω.

Αδαμαντίδης: δηλαδή είσαι σπίτι ακόμα;

Αρχηγός: όχι παιδί μου. Ήρθα εγώ. Ήρθα αλλά δεν επαρκούσαν οι «στίχοι».

Αδαμαντίδης: Α.

Αρχηγός: και ξανά έφυγα και θα ξανάρθω.

Αδαμαντίδης: σε πόση ώρα;

Αρχηγός: ε, μισή ώρα δεν θα κάνω;

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό στη συνέχεια των προηγούμενων συνομιλιών στις 04:54 ο αρχηγός συνομιλεί τηλεφωνικά με άγνωστη γυναίκα με το προσωνύμιο «Βαρβάρα» και από την εν λόγω συνομιλία προκύπτει ότι ο Αδαμαντίδης του ζήτησε γραμ. κοκαΐνης έναντι του χρηματικού ποσού των 600 € ενώ ο αρχηγός είχε 4 γραμμάρια μαζί του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη