Πολυεθνική έδωσε 50 μισθούς bonus στους εργαζόμενους της


Η Ταϊβανέζικη Evergreen Marine Corp. γιορτάζει μια εξαιρετική χρονιά, επιβραβεύοντας με αστρονομικά μπόνους μέρος του προσωπικού της.

Η ναυτιλιακή με βάση την Ταϊπέι δίνει μπόνους ίσα με μισθούς 50 μηνών, (για να γίνει πιο κατανοητό το ύψος του, πρόκειται για ποσό που ξεπερνά τους μισθούς 4 ετών).

Το μέγεθος του αναπάντεχου αυτού δώρου ποικίλει ανάλογα με τη θέση και τα καθήκοντα του εκάστοτε εργαζόμενου, ενώ τα μπόνους απευθύνονται μόνο σε υπαλλήλους που έχουν κάνει συμβόλαια εργασίας στην Ταϊβάν.

Τα μπόνους στο τέλος του έτους βασίζονταν πάντα στην ετήσια απόδοση της εταιρείας και στην ατομική απόδοση των εργαζομένων, ανέφερε η Evergreen Marine σε ανακοίνωσή της, αρνούμενη να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η γενναιοδωρία της Evergreen Marine είναι το αποτέλεσμα μιας άνευ προηγουμένου ανόδου σε ολόκληρη τη βιομηχανία της ναυτιλίας τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της αύξησης της ζήτησης καταναλωτικών αγαθών και ναύλων λόγω πανδημίας.

Τα έσοδα της εταιρείας για το 2022 αναμένεται να εκτοξευθούν στα 634,6 δισεκατομμύρια νέων δολαρίων Ταϊβάν (NT$) ή 20,7 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, δηλαδή πάνω από τρεις φορές τις πωλήσεις του 2020.

Τον Μάρτιο του 2021, η Evergreen Marine, είχε τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της αλλά για τους λάθος λόγους, καθώς το τάνκερ της βάρους 220.000 τόνων, Ever Given κόλλησε στη Διώρυγα του Σουέζ για έξι ημέρες, προκαλώντας το μακροχρόνιο κλείσιμο του καναλιού και εμποδίζοντας εμπορικές μεταφορές αξίας περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το τάνκερ Ever Given είχε κολλήσει στη Διώρυγα του Σουέζ για έξι ημέρες, τον Μάρτιο του 2021, προκαλώντας έμφραγμα στις θαλάσσιες μεταφορές

Σύμφωνα με την Εconomic Daily News της Ταϊπέι κάποιοι εργαζόμενοι στις 30 Δεκεμβρίου έλαβαν πάνω από 65.000 δολάρια.

Δεν στάθηκαν ωστόσο όλοι οι υπάλληλοι της ναυτιλιακής τόσο τυχεροί.

Οι εργαζόμενοι στα παραρτήματα της Σαγκάης παραπονέθηκαν για άδικη μεταχείριση καθώς πήραν μπόνους ίσα με μισθούς από 5 έως 8 μηνών μισθούς, σύμφωνα με το Caixin που επικαλέστηκε υπαλλήλους.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι η ταχεία αποδυνάμωση της παγκόσμιας ανάπτυξης σε συνδυασμό με την πτώση των ναύλων είναι πιθανό να βλάψουν την κερδοφορία φέτος. Η μετοχή της Evergreen Marine υποχώρησε 54% πέρυσι μετά από μια εκπληκτική άνοδο 250% το 2021.




ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη