Ποιο αναδείχθηκε "Καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου"


Το εκπληκτικό luxury resort της Rosewood στη Σιένα, απολαμβάνει την κορυφή στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου και οι λόγοι είναι παραπάνω από ένας.

Χτισμένο στην καρδιά της κοιλάδας Val d’ Orcia –μνημείου πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO-, το πολυτελές συγκρότημα Castiglion del Bosco δεν θα μπορούσε παρά να είναι συνυφασμένο με την παράδοση και τη γνήσια ιταλική πολυτέλεια, καθώς απλώνεται μέσα στα 20.000 στρέμματα ενός κτήματος ηλικίας 800 και πλέον ετών. 
Σε απόσταση 120 χλμ. από τη Φλωρεντία και 220 χλμ. από τη Ρώμη και φορτωμένο με τρία πολυπόθητα για τον ξενοδοχειακό κλάδο βραβεία, αυτό το πολυτελές resort της Rosewood ψηφίστηκε ως Καλύτερο Ξενοδοχείο συνολικά, Καλύτερο Resort Hotel στην Ευρώπη και Καλύτερο Resort Hotel στην Ιταλία στα Leisure World’s Best Awards 2022, αποδεικνύοντας πως τελικά ο παράδεισος δεν είναι μακριά.

Το Rosewood Castiglion del Bosco περιλαμβάνει 42 πολυτελέστατες σουίτες, όπου η αυθεντικότητα είναι εμφανής σε κάθε λεπτομέρεια. Παραδοσιακά στοιχεία, έπιπλα αντίκες, ντόπια υφάσματα και artisanal αντικείμενα πλαισιώνουν έναν χώρο υψηλής αισθητικής, ενώ οι 11 μοναδικές luxury βίλες κόβουν την ανάσα, καθώς προέρχονται από την αναστήλωση και ανακατασκευή αγροικιών της Τοσκάνης του 17ου και του 18ου αιώνα. 
Σε αυτές, δίπλα στην πολυτελή διακόσμηση προστίθενται θερμαινόμενες infinity πισίνες, βεράντες, πέργκολες, κήποι και πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, όλα σε πλήρη αρμονία με το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο της εξοχής της Τοσκάνης.

Με δύο εξαιρετικά εστιατόρια, ένα πρωτότυπο organic kitchen garden και τη δική του σχολή μαγειρικής, το Castiglion del Bosco αποτελεί μεταξύ άλλων εξαιρετικό προορισμό και στον τομέα της γαστρονομίας. Εδώ, ο Executive Chef Matteo Temperini δημιουργεί πιάτα απλά αλλά δημιουργικά, με σεβασμό στη μαγειρική παράδοση της Τοσκάνης. Το Ristorante Campo del Drago απολαμβάνει ήδη ένα αστέρι Michelin για το εξαιρετικό γαστρονομικό ταξίδι στις τοπικές παραδόσεις που προσφέρει, ενώ η Osteria La Canonica θυμίζει τρατορία στη μέση του μεσαιωνικού borgo –εδώ βρίσκεται και η σχολή μαγειρικής όπου οι επισκέπτες δοκιμάζουν τις δεξιότητές τους και γνωρίζουν από κοντά τα μυστικά της ιταλικής παραδοσιακής μαγειρικής.

Εδώ, μακριά από τις έγνοιες και τον αδιάκοπο βόμβο των μεγαλουπόλεων και με τη συνείδηση ήσυχη πως τα παιδιά απολαμβάνουν μια πλειάδα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, ο επισκέπτης μπορεί να αφεθεί σε μια αξέχαστη wellness εμπειρία, αφού πέρα από την 10×20 μ. πισίνα με θέα στην πλαγιά του Montalcino και τις fitness δραστηριότητες που διοργανώνονται καθημερινά (γιόγκα, πεζοπορία, ποδηλασία κ.ά.) θα βρει ένα εξαιρετικό spa που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σάουνα, χαμάμ, relaxation area και έναν πανέμορφο κήπο και εγγυάται στιγμές απόλυτης αναζωογόνησης. 
Εκτός των άλλων, το Rosewood Castiglion del Bosco περιλαμβάνει ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά γήπεδα γκολφ σε ολόκληρη την Ευρώπη, διά χειρός του πρωταθλητή Tom Weiskopf, καθώς εκμεταλλεύεται τη φυσική κλίση που έχουν οι πανέμορφες πλαγιές του κτήματος.

Χάρη στη θέση του, στη βορειοδυτική πλευρά του Montalcino, το Castiglion del Bosco περιστοιχίζεται από αμπελώνες που φυτρώνουν σε βραχώδες έδαφος κι έτσι προσφέρουν κρασιά εξαιρετικής δομής και πολυπλοκότητας, καθώς η ιστορική «αυτόχθων» ποικιλία Sangiovese παράγεται με οργανικές μεθόδους. Στους δύο αμπελώνες της έκτασης, Borgo και Capanna, παράγονται εξαιρετικά κρασιά, ενώ τα wine tours και τα events γευσιγνωσίας αποτελούν από μόνα τους μια ξεχωριστή πρόκληση, καθώς οργανώνονται μεταξύ άλλων και vertical tasting events. 

Φυσικά, σε ένα τοπίο τόσο μαγικό και σε ένα luxury resort που προσφέρει πραγματικά τα πάντα, δεν αποτελεί έκπληξη η δυνατότητα διοργάνωσης ξεχωριστών ιδιωτικών events –πολλώ δε μάλλον γάμων, αφού ο σχεδιασμός τους πραγματοποιείται από μια ομάδα wedding specialists που εκμεταλλεύονται στο έπακρο την old world γοητεία του τοπίου για να οργανώσουν –για όσους μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος- γαμήλιες δεξιώσεις βγαλμένες από παραμύθι.














ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη