Ο καιρός το τριήμερο - Που θα βρέχει την Πρωτομαγιά



Με καλό καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς του τριημέρου, με αστατο θα επιστρέψουν 

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 22 βαθμούς Κελσίου και τις βροχές να περιορίζονται τα ηπειρωτικά ορεινά.

Από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά αναμένονται βροχές στα κεντρικά και βόρεια και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ την Πρωτομαγιά το μεσημέρι - απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια, όμως το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά..

Αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές και πρόσκαιρες βροχές σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 29/4. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 22, στη Θεσσαλία από 4 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 4 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 21-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 8 έως 19-20 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από διάφορες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα είναι τοπικά έως 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δια΄φορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-04-2023
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι αρχικά στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα έιναι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ) 01-05-2023
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη