Έγινε ευθανασία στο λευκό τιγράκι - Ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου


Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ανακοίνωσε ότι έγινε ευθανασία στη μικρή λευκή τίγρη, που κάποιος ασυνείδητος λαθρέμπορος άγριας ζωής παράτησε στα τέλη Φεβρουαρίου σε κάδο απορριμμάτων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της επιτροπής των 12 κτηνιάτρων που ορίστηκαν για την περίπτωσή της, καθώς και των γνωμοδοτήσεων ειδικών από το εξωτερικό, καθώς τα προβλήματα στην υγεία του ζώου ήταν τεράστια και μη αναστρέψιμα.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Δυστυχώς τα σοβαρά ανίατα επίπονα γενετικά προβλήματά του, ασύμβατα με μια στοιχειωδώς ποιοτική ζωή και τους κανόνες ευζωίας, οδήγησαν τόσο τους Έλληνες κτηνιάτρους που αποτελούσαν μέλη της επιτροπής, αλλά και τους ξένους ειδικούς, στο να εισηγηθούν ομόφωνα στις αρμόδιες αρχές πως η ευθανασία ήταν η μόνη επιλογή, όπως συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις που κάποιο ζώο υποφέρει χωρίς να υπάρχει ελπίδα βελτίωσης.

Ακολουθώντας την τελική εντολή των αρχών, παρουσία κτηνιάτρων από την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, η μικρή Χασίγια έφυγε σήμερα ανώδυνα, στο χώρο όπου διέμεινε όλο αυτό το διάστημα και ανάμεσα στους ανθρώπους που την φρόντισαν, την αγάπησαν και δέθηκαν πολύ μαζί της αυτές τις 6 εβδομάδες.


Το ζώο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο εργαστήριο παθολογικής ανατομικής της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ευχή όλων με αφορμή την θλιβερή ιστορία να ευαισθητοποιηθούν όλοι περισσότερο για την αναγκαιότητα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου άγριων ζώων στην χώρα μας και να υπάρξει μεγαλύτερη εντατικοποίηση των προσπαθειών των αρμόδιων αρχών στην κατεύθυνση αυτή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη