Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα


Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

Βροχερός θα είναι τελικά ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα τα τελευταία προγνωστικά όλων των μετεωρολόγων.

Καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας θα υπάρχει αστάθεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές.
Αναμένεται βελτίωση του καιρού τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη, με αρκετό ήλιο αλλά και κάποιες τοπικές βροχές άνευ σημασίας. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20-22 βαθμούς Κελσίου.


Για τη Μεγάλη Παρασκευή, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, δηλαδή σε περιοχές των Επτανήσων, της κεντροδυτικής Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, ενώ μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη. Νοτιάδες και σκόνη από την Αφρική θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22-24°C.

Το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα κι όχι δυνατές, ασθενείς έως και μέτριας έντασης κυρίως σε περιοχές των βορείων Επτανήσων προς την Κέρκυρα και τους Παξούς, στην Ήπειρο και σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, από το ύψος της Λήμνου και νοτιότερα μέχρι την Κω και για λίγη ώρα ίσως στις ανατολικές Κυκλάδες.

Οι θερμοκρασίες στους 20 και 22 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα κι αλλού αναμένεται κατά περιόδους μουντός καιρός συννεφιασμένος, με κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό.

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας θα γίνει το ψήσιμο του οβελία.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται συννεφιασμένος ουρανός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 
Μόνο στο Αιγαίο θα υπάρχουν κάποια ανοίγματα στον ουρανό, διαστήματα με πρόσκαιρη ηλιοφάνεια. Βέβαια περιμένουμε βροχές στις πιο κεντροδυτικές περιοχές της χώρας, βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους όπως στα Επτάνησα, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική ορεινή Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα κεντρικά και δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, περιοχές της κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου.

Για παράδειγμα, κάποιες από τις περιοχές που θα βρέχει τοπικά λίγο πριν το μεσημέρι ή λίγο μετά θα είναι: Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Φλώρινα, Κοζάνη, Γιαννιτσά, Πρέβεζα, Άρτα, Πάργα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Ναύπακτος, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα, Πύργος και Τρίπολη.

Προς το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται γενικότερα επέκταση των βροχοπτώσεων και σε υπόλοιπες περιοχές της χώρας στις κεντροανατολικές περιοχές, ίσως βρέξει για λίγη ώρα και σε περιοχές της Αττικής χωρίς μεγάλη πιθανότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη