Πέθανε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, για δολοφονία μιλούν οι οικείοι του


Έφυγε από τη ζωή στις αρχές Μαΐου ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, μέτοχος του καναλιού Kontra και επικεφαλής του κόμματος «Οικολόγοι Ελλάδας», το οποίο ίδρυσε το 1988, ενώ μια χρονιά μετά, κατέβηκε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Παπανικόλας συμμετείχε από το 2015 στον συνασπισμό κομμάτων «Κίνημα Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Απελευθέρωσης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.)», με τον οποίο κατέβηκε στις βουλευτικές εκλογές τις ίδιας χρονιάς.

Στα τηλεοπτικά δρώμενα, εμφανίστηκε ιδρύοντας το κανάλι «ΤηλεΦΩΣ», ενώ συνέχισε σαν μέτοχος (με μερίδιο 25%) στο Kontra Channel, όπου παρουσίαζε εκπομπές με οικολογικό χαρακτήρα.

Η Τζέφη - Σοφία Ζαχαροπούλου, η δημοσιογράφος η οποία είχε συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα το 2015, για τη δημιουργία ενός... ασυνήθιστου προεκλογικού σποτ, που είχε συζητηθεί αρκετά εκείνη την εποχή, είπε μέσω Facebook το δικό της «αντίο» σε έναν «από τους μεγαλύτερους οικολόγους»

Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ο Νάσος Γουμενίδης και ο δικηγόρος της οικογένειας του εκλιπόντα, Στέλιος Σούρλας, λίγο πριν φύγει από την ζωή ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας μεταφέρθηκε από την Κλινική όπου και νοσηλευόταν με ασθενοφόρο σε άγνωστη τοποθεσία.

Μια τοποθεσία που προκάλεσε την αφορμή για τους οικείους αλλά και τον δικηγόρο του να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ Ωρωπού για ανθρωποκτονία. 
Συγκεκριμένα όταν ο καναλάρχης μεταφέρθηκε από το σπίτι του μετά από εντολή εισαγγελέα σε άγνωστο χώρο.

Η τοποθεσία αυτή ώθησε τους συγγενείς του και τον δικηγόρο του να καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού.

Ο στενός συνεργάτης του Παπανικόλα, Σπύρος Λαμπίρης, κατέθεσε μήνυση για τα αίτια του θανάτου του, ισχυριζόμενος ότι απεβίωσε χωρίς κανένα γνωστό αίτιο ενώ ήταν καλά στην υγεία του. Μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια νέας νεκροψίας για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή της κηδείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη