Ανακαλύφθηκαν ανθρώπινα οστά που ανήκουν στο 2χρονο αγόρι, που αγνοούνταν επί 9 μήνες στην νοτιοανατολική Γαλλία


Οστά που αντιστοιχούν στο σώμα του μικρού Εμίλ, ενός παιδιού δυόμιση ετών που εξαφανίστηκε πριν από εννέα μήνες στην περιοχή Άλπ-ντε-Οτ-Προβάνς, στη νοτιοανατολική Γαλλία, βρέθηκαν χθες Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Αιξ-αν-Προβάνς.

«Το Σάββατο η εθνική αστυνομία ενημερώθηκε για την ανακάλυψη οστών κοντά στον οικισμό Βερνέτ», των οποίων οι αναλύσεις γενετικής ταυτοποίησης κατέστησαν δυνατό «να συμπεράνουμε σήμερα ότι ήταν τα οστά του παιδιού Εμίλ Σολέγ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας Ζαν-Λικ Μπασόν.

Όταν εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου, ο Εμίλ είχε μόλις φτάσει για τις καλοκαιρινές διακοπές στο εξοχικό σπίτι των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας του και δύο γείτονες ισχυρίζονται ότι τον είδαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού Οτ-Βερνέ, αλλά με αντικρουόμενες μαρτυρίες.

Η ανακοίνωση της εισαγγελιας αναφέρει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και εγκληματολογική έρευνα ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί "επιπλέον έρευνες" στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα οστά.

Τελευταία φορά που είχε θεαθεί ο Εμίλ ήταν με τον 58χρονο παππού του. Έκτοτε η τύχη του αγνοούνταν και οι ερευνητές δεν απέκλεισαν κανένα ενδεχόμενο περιλαμβανομένης της απαγωγής και της ανθρωποκτονίας.

Ενας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε τον παππού του, φυσιοθεραπευτή-οστεοπαθητικό, να κόβει ξύλα έξω από το σπίτι του περίπου την ώρα που φέρεται ότι το παιδί χάθηκε.
Η εξαφάνιση του Εμίλ

Ο δίχρονος Εμίλ εξαφανίστηκε από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς του από το χωριό των 25 μόλις κατοίκων.

Η εξαφάνισή του δηλώθηκε άμεσα και έτσι ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό του, αλλά πέντε ημέρες αργότερα, η αστυνομία παραδέχτηκε ότι «δεν είχε ιδέα» για το τι συνέβη στο παιδί και σταμάτησε. 
«Είναι δύσκολο να μιλήσουμε υπέρ μιας υπόθεσης έναντι μιας άλλης» είπε σε προηγούμενη συνέντευξή του ο δήμαρχος της περιοχής. «Αλλά οι πιθανότητες και ο ορθολογισμός μας κάνουν να πιστεύουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ατύχημα. Και επειδή το σώμα του μικρού Εμίλ δεν βρέθηκε, σημαίνει ότι δεν ήταν μόνος εκείνη τη στιγμή.

»Μπορούμε να σκεφτούμε ένα τροχαίο ατύχημα. Ίσως ο οδηγός πανικοβληθεί και έχει κρύψει το σώμα του Εμίλ. Αυτή είναι μια υπόθεση. Εν πάση περιπτώσει, στο χωριό δεν πιστέψαμε ποτέ ότι είναι μια υπόθεση απαγωγής γιατί γνωρίζουμε όλους τους ανθρώπους που συχνάζουν εδώ. Κάποιος θα είχε δει να περνά ένα ξένο αυτοκίνητο», πρόσθεσε.

Καμία επαφή με την οικογένεια
«Δεν έχουμε πραγματικά καμία επαφή μαζί τους. Τους γνωρίζουμε μόνο εμφανισιακά, είναι πολύ κλειστοί», είπε ένας από τους γείτονές της οικογένειας του Εμίλ στο γαλλικό πρακτορείο.

Κάτοικοι του χωριού λένε ότι η οικογένεια ζει σαν να ανήκει σε σέκτα. «Είναι μια πολύ θρησκευόμενη, πολύ διακριτική οικογένεια που ζει με αυτάρκεια» λένε ενώ ο πατέρας του δίχρονου Εμίλ είναι μέλος της "Καθολικής Χριστιανικής Αλληλεγγύης".

Όλα τα παιδιά της οικογένειας, 10 συνολικά, δεν πηγαίνουν σχολείο αλλά εκπαιδεύονται στο σπίτι.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη