Ο Παναγιώτης Κόνσουλας είναι ο πρώτος γραμματέας του κόμματος «Δημοκράτες».


Ο Παναγιώτης Κόνσουλας είναι ο πρώτος γραμματέας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ».

Εξελέγη μετά από πρόταση του προέδρου Ανδρέα Λοβέρδου από την προσωρινή Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ.Κόνσουλας αμέσως μετά την εκλογή του ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη τα τριακόσια μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που ήρθαν στη συνεδρίαση από όλη την Ελλάδα.

«Είμαι συγκινημένος για την τιμή που μου έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος να με προτείνει για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος των Δημοκρατών. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και στο κόμμα μας, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τη μάχη των Ευρωεκλογών με επιτυχία αλλά και μετά θα συνεχίσει να είναι ένα κόμμα υπεύθυνο και χρήσιμο για τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κόνσουλας, υπογραμμίζοντας επίσης πως «στον αγώνα και στο έργο μας έχουμε συμπαραστάτες πολλά μέλη και φίλους καθως επίσης και το οργανωτικό του κόμματος. Όλοι μαζί δουλεύουμε καθημερινά ώστε στις 9 Ιουνίου οι Δημοκράτες να είμαστε στην Ευρωβουλή και να εκπροσωπήσουμε εκεί την πατρίδα μας. Είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί, είμαστε Έλληνες, είμαστε Δημοκράτες».
Βιογραφικό Παναγιώτη Κόνσουλα

Γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1968 στον Βύρωνα Αττικής και έχει καταγωγή από την ακριτική Λέσβο.

Είναι επιχειρηματίας στον χώρο των ακινήτων ενώ παράλληλα ως μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας εξασκεί την επαγγελματική του ιδιότητα παρέχοντας υπηρεσίες Φοροτεχνικού-Λογιστή Α΄τάξης.

Είναι Οικονομολόγος-Πολιτικός Επιστήμονας. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην «Δημόσια Διοίκηση & Δημόσια Πολιτική».
Η Διπλωματική του Διατριβή με θέμα:
«Υπερεθνικές Πηγές Χρηματοδότησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση-Μελέτη Περίπτωσης Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης» βαθμολογήθηκε με άριστα.

Επίσης σπούδασε Δημοσιογραφία και κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στις «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» από την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί συχνά, με πολιτικά άρθρα


-Ως Υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα, θήτευσε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για 16 χρόνια (2003-2019), έχοντας διατελέσει Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα (2006-2014).
-Μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας
-Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
-Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής
-Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής
-Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
-Αντιπρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού

-Ως Υποψήφιος Βουλευτής πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής τον Ιούλιο του 2019 με το Κίνημα Αλλαγής και μετά από κάλεσμα της αείμνηστης Προέδρου Φώφης Γεννηματά.
-Διετέλεσε Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη για το ΚΙΝ.ΑΛ. (2019-2022),
-Αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. (2022-2023), έως και τις 17 Αυγούστου 2023 όταν και παραιτήθηκε.
-Από τις 7 Φεβρουαρίου 2024 είναι Ιδρυτικό Μέλος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ με Πρόεδρο τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό (1993-1995) και μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Είναι παντρεμένος με την Μπιάνκα Κατσαρού με την οποία έχουν μια κόρη την Αιμιλία και τρία σκυλιά, τον Μανώλη, την Τσικουδιά και την Μπουκίτσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη