Σε τι αναδείχτηκε πρώτη παγκοσμίως η Θεσσαλονίκη



Ένας επιτυχημένος διευθύνων σύμβουλος που βοηθά την εταιρεία του να ανθίσει μπορεί να κερδίσει μια μακρά θητεία σε αντάλλαγμα. 
Αλλά μπορεί μια μακρά θητεία να βοηθήσει επίσης τον CEO και την εταιρεία του να ευημερήσει; "Ενώ είσαι σούπερ παρών σε αυτό που κάνεις, τότε δεν σκέφτεσαι πάντα το επόμενο πράγμα, το οποίο είναι αντίθετο με αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι σας λένε για την καριέρα", δήλωσε η Laura Alber στη Σύνοδο Κορυφής των πιο ισχυρών γυναικών του Fortune το 2023. "Αν τα δίνεις όλα, οι άνθρωποι το παρατηρούν και συνδέονται καλύτερα μαζί σου και καταφέρνεις περισσότερα. 
Απλά προσπαθώ να μείνω πλήρως απορροφημένη σε αυτό που κάνω, και αυτό είναι η Williams-Sonoma". 
Πού κολλάνε όμως, σε όλα αυτά οι CEOs της Θεσσαλονίκης; Εξηγούμαστε παρακάτω.


Η δημόσια αντίληψη για τη μακροβιότητα ενός CEO συχνά συνοψίζεται στη φράση "πόσο καιρό μέχρι να μέχρι την απομάκρυνσή τους;", ανεξάρτητα από το πόσο πιστός παρουσιάζεται ο ίδιος. Αλλά πού στον κόσμο οι διευθύνοντες σύμβουλοι διαρκούν περισσότερο - και, κατά συνέπεια, έχουν τη μεγαλύτερη επιτυχία; 
Το BusinessFinancing.co.uk ανέλυσε τα βιογραφικά 100.000 παγκόσμιων CEOs για να δει ποιες πόλεις, κράτη και χώρες έχουν τη μεγαλύτερη μέση διάρκεια θητείας ως διευθυνόντων συμβούλων. Νικήτρια της μάχης αυτής ήταν η Θεσσαλονίκη, της οποίας οι CEOs φαίνεται πως δεν ξεκουνιούνται εύκολα από το πόστο τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταλέντο και η αφοσίωση δεν είναι οι μόνοι παράγοντες για την επιτυχία μιας εταιρείας. Οι επιχειρήσεις είναι συχνά μια περίπτωση στην οποία είτε προσαρμόζεσαι είτε "πεθαίνεις": μια πρόσφατη έρευνα της PwC διαπίστωσε ότι "το 45% των CEOs πιστεύουν ότι η εταιρεία τους δεν θα είναι βιώσιμη σε δέκα χρόνια αν παραμείνει στην τρέχουσα πορεία της" λόγω προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή και η κίνδυνοι και ευκαιρίες γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη (AI).




ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη