45χρονη εργαζόμενη μητέρα, αποζημιώθηκε για παρενόχληση και εκδικητική απόλυση


45χρονη εργαζόμενη μητέρα, αποζημιώθηκε για παρενόχληση και εκδικητική απόλυση
Αποζημίωση 15.000 ευρώ καλείται να πληρώσει, με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, επιχειρηματίας στην Κομοτηνή, σε 45χρονη μητέρα για εκδικητική απόλυση λόγω σeξουαλικής παρενόχλησης.

Η 45χρονη μίλησε στο Star για τα όσα καταγγέλλει ότι έζησε στον εργασιακό της χώρο.
"Ένιωσα τόσο εξευτελισμό. Ελεγα δεν επιτρέπεται να σ' το κάνει κανένας αυτό. Δεν επιτρέπεται, χάνεις τον εαυτό σου, χάνεις το είναι σου, χάνεις τα πάντα. Κάθισα και σκέφτηκα εντατικά και είπα "όχι, δεν σου επιτρέπω ούτε σε εσένα και σε κανέναν". Συγκινούμαι ειλικρινά με την απόφαση που βγήκε" λέει η 45χρονη κλαίγοντας.

Η γυναίκα που δέχτηκε, όπως καταγγέλλει, σeξουαλική παρενόχληση από τον εργοδότη της, δεν ενέδωσε και ενάμιση μήνα μετά, εκείνος την απέλυσε. Αρχικά τον κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αναφέροντας ότι έπεσε θύμα σeξουαλικής παρενόχλησης.

Η ίδια περιγράφει στο Star τι συνέβη στο γραφείο του εργοδότη της.: 
"Άρχισα να καταλαβαίνω την πρόθεσή του, άρχισε να μου λέει "σε συμπαθώ" και "πολύ ωραία τα πας". Άρχισε να μου επιβάλλει να πάω να καθήσω σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων γιατί είχε τον σκοπό του. 
Μου είπε "όταν θα σε φωνάζω εδώ μέσα θα έρχεσαι να κάθεσαι σε αυτό το τραπέζι".
Την τελευταία φορά άρχισε να με χαϊδεύει, άρχισε να έρχεται πιο κοντά. Πήγε να με φιλήσει. Ήταν κανονική παρενόχληση".
Στην αγωγή της μητέρας αναφέρεται μάλιστα ότι ο εργοδότης της της έκανε καψόνια στον χώρο εργασίας μέχρι την απόλυσή της.
Ο επιχειρηματίας στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι η απόλυση έγινε γιατί "δεν έκανε για τη δουλειά".
Εμφανίστηκαν, όμως, μάρτυρες υπέρ της μητέρας δύο γυναίκες που κατέθεσαν ότι και οι ίδιες είχαν πέσει θύματα σeξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο εργοδότη.

Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και η καταγγέλλουσα τον έχει μηνύσει και αυτή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη